3. HNL SJEVER: U Virovitici mreže mirovale, virovitički nogometaši boljom realizacijom mogli doći do uvjerljive pobjede

Nakon pobjede u Murskom Središću nogometaši Virovitice su u 2. kolu 3. Hrvatske nogometne lige Sjever na svom terenu remizirali s varaždinskim Varteksom 0:0. Prvu ozbiljniju prigodu su imali gosti u 9. minuti kada je oštro iz slobodnog udarca pucao Ivan Režić, ali je domaći čuvar mreže Krešimir Tomljanović uspješno odbio loptu. Slijedila je dominacija domaće momčadi, lopta je letjela po gostujućem kazanom prostoru, međutim domaći igraći nisu uspjeli pronaći put do mreže. U odličnim prilikama su bili Rok Horaček u 12., 16., i 33. minuti, Angelo Bernardo Radović u 30. minuti te Matija Lovreković u 38. minuti, ali nitko od njih nije uspio postići zgoditak.

Nakon odmora trener Virovitice Vjekoslav Vučeta umjesto Matea Desića u igru uvodi Nikolu Suvajca. U drugom dijelu igre domaća momčad i dalje ima dominaciju na terenu, ali s nešto manje prilika za zgoditak. Ovog puta pred gostujućim čuvarem mreže su bili Angelo Bernardo Radović u 65., Rok Horaček u 75. i Nikola Suvajac u 88. minuti, ali na žalost domaćih navijača, i dalje bez lopte u mreži. Napadačka igra domaćih igrača otvorila je, u dva navrata, varaždinskim „bumbarima“ prilike za zgoditke. U oba slučaja vratar Virovitice Krešimir Tomljanović bio je pobjednik.

MG 5490

Tijekom utakmice vodila se stalna „borba“ glasnicama između domaćih navijača Građana i gostujućih White Stonesa. Brojniji gosti su uspjeli nadglasati najvjernije domaće drukere.

– Čestitam mojim momcima na prikazanoj igri i borbenosti. Dali su sve od sebe, pokazali snagu i umješnost, ali ovog puta nismo imali sreće kod realizacije prilika u napadu. Gosti imaju odličan sastav, koji će svakom suparniku biti „tvrd orah“. Odigrali smo odlično kao cjelina, ali bih ovog puta ipak izdvojio Slavena Markovića, koji je odlično odigrao na boku, i time pokazao da je iskoristiv na više pozicija – naglasio je trener Virovitice Vjekoslav Vučeta.

Najbolji u redovima Virovitice: Slaven Marković

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”602971″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content