Dodijeljena priznanja Grada Virovitice: Zlatne plakete Drašku Zidaru i Miji Pavelku te Ranku Careviću

Kao i svake godine, u povodu proslave Dana grada – Rokova, Grad Virovitica je dodijelio priznanja onima koji su nas zadužili svojim trudom, radom, rezultatima i zalaganjem za opće dobro. Zbog koronavirusa ove godine nije održana svečana sjednica Gradskog vijeća pa su dobitnicima priznanja uručena nakon današnje (ponedjeljak) redovne sjednice, a uoči samog Rokova.

Ovogodišnje Zlatne plakete Grada Virovitice dobili su Ranko Carević, za izniman doprinos u provedbi kapitalnih i velikih projekata grada, te Draško Zidar i Mijo Pavelko, za 30 godina neprekidnog emitiranja emisije „Mikeš i Prco“ i očuvanja tradicije jezika i običaja Virovitice.

Zahvalnice Grada Virovitice dobili su Lančić Ljerka i Slavko, za dugogodišnji rad i angažman u području udomiteljstva, Željko Čubrlo, za doprinos u promoviranju obrtništva i staklarske struke, Mihaela Kulej, za unapređenje muzeološke struke i značajan doprinos na području
kulturno-povijesnih djelatnosti, Mirko Poljanac, za promicanje prava branitelja iz Domovinskog rata i doprinos u radu HVIDRA-e Virovitica, Matija Relić, za iznimne rezultate i promicanje sporta na području grada Virovitice, Igor Petrović, za 100 dobrovoljnih darovanja krvi, Udruga pčelara Virovitica, povodom 100 godina rada za promociju pčelarstva na području grada Virovitice, te HPD Rodoljub, povodom 140 godina rada.

Zlatne plakete i zahvalnice podijelili su im predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss i gradonačelnik Ivica Kirin, koji su im zahvalili na svemu što su učinili za Viroviticu i svoje sugrađane te im prigodno čestitali. U ime nagrađenih zahvalu Gradu i građanima koji su ih predložili za ova priznanja, uputio je Mijo Pavelko.

– Čast nam je i zadovoljstvo što smo primili ova priznanja. Ona daju obvezu da i dalje ustrajemo u našem radu – rekao je Pavelko.

(www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”600515″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content