Klement: Ako se situacija s koronavirusom pogorša, bit ćemo primorani uvesti restriktivnije mjere zaštite

Načelnik Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije Marijo Klement sudjelovao je u ponedjeljak na sastanku svih načelnika stožera gdje je tema bila problematika vezana uz porast broja zaraženih u Republici Hrvatskoj. Kako nije u svim županijama epidemiološka situacija jednaka, odlučeno je da će uvođenje mjera predlagati županijski stožeri za svoja područja, rekao nam je Marijo Klement.

– Pojedine županije su predložile Nacionalnom stožeru uvođenje restriktivnijih mjera na svom području, kao što je to na primjer ograničenje broja sudionika na svadbenim svečanostima, zatvaranjima unutrašnjih dijelova terasa i drugi niz odluka kako bi spriječili širenje zaraze – kaže Klement te ističe da je situacija na području Virovitičko-podravske županije pod kontrolom.

– Iako svaki drugi dan imamo nekog novozaraženog, držim da je situacija pod kontrolom. Što se rezultata testova tiče, zbog velikog broja testiranja rezultati kasne pa bih tim povodom zamolio građane za razumijevanje. Zaraženi dolaze uglavnom iz noćnih klubova, a ove posljednje zaraze dolaze sa svadbenih svečanosti. Tim povodom molim sve građane, posebice organizatore raznih skupova da se strogo pridržavaju uputa o sprječavanju širenja virusa COVID-19. U slučaju da se situacija s koronavirusom u našoj županiji pogorša, bit ćemo primorani uvesti restriktivnije mjere zaštite – naglasio je Klement.

Održao je i radni sastanak s načelnicima općinskih i gradskih stožera civilne zaštite, s ciljem analize trenutne epidemiološke situacije u Virovitičko-podravskoj županiji te ukazivanja na buduće smjernice za nadolazeće razdoblje. Posebno je to vezano za razdoblje jeseni i zime, kada se javljaju i druge respiratorne infekcije, a od izuzetne važnosti bit će i suradnja s institucijama koje skrbe za rizičnu populaciju i sprečavanje širenja infekcije u tim ustanovama.

(www.icv.hr, bs, vpz.hr)

[g-gallery gid=”602631″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content