Kreće drugi krug natječaja izbora za „Najbolji EU projekt“: U užem krugu natjecanja naš „Budi STEMpatičan“

Kreće drugi krug natječaja izbora za „Najbolji EU projekt“ na koji primljeno je više od 35 važećih prijava iz svih dijelova Republike Hrvatske. Njih 21 je ušlo u uži krug natjecanja, a među njima je i projekt Virovitičko-podravske županije „Budi STEMpatičan“.

Projekt provodi Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr.

Često građani nisu dovoljno osviješteni koliko EU projekti pridonose njihovoj zajednici. Zato prezentacijom uspješnih EU projekata i ovim natječajem Jutarnji list želi istaknuti doprinos i značaj koji ti projekti imaju u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Hrvatske.

Europski projekti zaista mijenjaju naš život na bolje, a to se najbolje vidi upravo na regionalnoj i lokalnoj razini već dugi niz godina. Važna karika u tome upravo su županijske razvojne agencije – regionalni koordinatori.

Prvi krug natječaja bio je otvoren 30 dana, zaključno do 10. lipnja 2020. godine. Peteročlani žiri, u čijem su sastavu dva predstavnika Hrvatske zajednice županija (Senka Bilać, pročelnica Ureda župana Šibensko-kninske županije, i Ilija Cota, ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije), predstavnica Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu (Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj), te predstavnici projekta Župan.hr (Zdravko Ivić) i Hanza Medije (Marko Biočina, glavni urednik gospodarskog sadržaja Hanza Medije), odabrao je konsenzusom 21 projekt koji je ušao u drugi krug izbora. U izboru najboljeg projekta obuhvaćeni su projekti provedeni i/ili završeni u prethodne dvije godine, odnosno u 2018. ili 2019. Projekti se biraju u četiri kategorije.

Svaki dan u izdanju Jutarnjeg lista i na online platformama moći ćete pratiti finaliste. U rujnu se biraju pobjednici, ali i otvara online stranica na kojoj će moći glasati svi čitatelji.

OVDJE se nalazi link s pričom projekta „Budi STEMpatičan“. (jutarnji.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content