Kreće drugi krug natječaja izbora za „Najbolji EU projekt“: U užem krugu natjecanja naš „Budi STEMpatičan“

Foto: K. Toplak

Kreće drugi krug natječaja izbora za „Najbolji EU projekt“ na koji primljeno je više od 35 važećih prijava iz svih dijelova Republike Hrvatske. Njih 21 je ušlo u uži krug natjecanja, a među njima je i projekt Virovitičko-podravske županije „Budi STEMpatičan“.

Projekt provodi Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Često građani nisu dovoljno osviješteni koliko EU projekti pridonose njihovoj zajednici. Zato prezentacijom uspješnih EU projekata i ovim natječajem Jutarnji list želi istaknuti doprinos i značaj koji ti projekti imaju u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Hrvatske.

Europski projekti zaista mijenjaju naš život na bolje, a to se najbolje vidi upravo na regionalnoj i lokalnoj razini već dugi niz godina. Važna karika u tome upravo su županijske razvojne agencije – regionalni koordinatori.

Prvi krug natječaja bio je otvoren 30 dana, zaključno do 10. lipnja 2020. godine. Peteročlani žiri, u čijem su sastavu dva predstavnika Hrvatske zajednice županija (Senka Bilać, pročelnica Ureda župana Šibensko-kninske županije, i Ilija Cota, ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije), predstavnica Ureda Europskog parlamenta u Zagrebu (Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj), te predstavnici projekta Župan.hr (Zdravko Ivić) i Hanza Medije (Marko Biočina, glavni urednik gospodarskog sadržaja Hanza Medije), odabrao je konsenzusom 21 projekt koji je ušao u drugi krug izbora. U izboru najboljeg projekta obuhvaćeni su projekti provedeni i/ili završeni u prethodne dvije godine, odnosno u 2018. ili 2019. Projekti se biraju u četiri kategorije.

Svaki dan u izdanju Jutarnjeg lista i na online platformama moći ćete pratiti finaliste. U rujnu se biraju pobjednici, ali i otvara online stranica na kojoj će moći glasati svi čitatelji.

OVDJE se nalazi link s pričom projekta „Budi STEMpatičan“. (jutarnji.hr, vpz.hr)