NOGOMETNA POSLASTICA NA ŠKOLSKOM VRTU Finale Županijskog kupa: Sastaju se trećeligaši Virovitica i Papuk, najjače ekipe s područja županije

U srijedu, 12. kolovoza zaključuje se nogometna sezona 2019./20. na području Virovitičko-podravske županije. Na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju igra se finale Kupa s početkom u 18 sati. U finale su se plasirale dvije najjače momčadi na području naše županije, dva trećeligaša, Virovitica i orahovački Papuk.

Virovitička momčad koja se bazira na igračima iz klupske škole nogometa ovog ljeta je osvježila redove kvalitetnim igračima. U klub su došli Karlo Majtanić, Matija Lovreković i Mario Marošević. Trener Vjekoslav Vučeta je složio kompaktnu cjelinu, koja je kombinacijom iskustva i mladosti u pripremnim utakmicama pokazala da se ozbiljno priprema za novu ligašku sezonu. Uz pripremne utakmice, Virovitica je odigrala i kup utakmice.

U ovogodišnjem kup natjecanju narančasto-crni su do finala došli s tri pobjede i ukupnom gol razlikom 32:0 (Vaška 10:0, Turanovac 15:0 i Suhopolje 7:0), što je samo još jedna potvrda jakog igračkog kadra.

U subotnjoj polufinalnoj utakmici u virovitičkom sastavu nije bilo Krešimira Crvenke i Karla Majtanića. Njih dvojica bi trebali biti na dispoziciji treneru Vučeti za finale.

– Papuk je disciplinirana momčad sastavljena od kvalitetnih igrača i bit će zanimljivo u finalu – kratak u najavi finala bio je trener Virovitice Vjekoslav Vučeta.

U Orahovici je ovog ljeta također složena odlična momčad. Uz niz prekaljenih nogometaša u klub se vratio Domagoj Ninčević, napad je pojačao Matija Matoković, a na vrata je stao mladi Petar Kratzl, koji je prošao orahovačku školu nogometa, a ovog ljeta se vratio u matični klub iz koprivničkog Slaven Belupa.

U pripremnom razdoblju orahovačka momčad djelovala je moćno s izuzetno efikasnim napadom neovisno da li igrali s momčadima iz istog ranga natjecanja ili s ekipama iz nižih liga.

Do finala kupa Papuk je došao također s tri pobjede (11:0 nad Mladosti u Bakiću, 5:0 u susretu sa Zrinskim iz nove Bukovice i u polufinalu nakon dosta borbe pobjedom 3:2 nad Bratstvom iz Gornjeg Bazja).

-Nismo bili kompletni u susretu s Bratstvom, imamo nekoliko problema s ozljedama, ali što je tu je, kako je nama, tako je i ostalim momčadima. Iako smo dosad u pripremnim utakmicama posao odrađivali zaista rutinski, tek će ova utakmica protiv momčadi s Vegeške pokazati koliko vrijedimo i gdje smo trenutno. Naravno, idemo na pobjedu i obranu prošlogodišnjeg naslova – optimistički je najavio finale trener Papuka Stjepan Mađarić.

Sigurno će u srijedu na Školski vrt doći brojni ljubitelji nogometa da vide ogled trenutno dvije najjače nogometne momčadi na području Virovitičko–podravske županije.

Zbog provođenja epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo gledateljima se preporučuje da dođu ranije kako se ne bi stvorila nepotrebna gužva na ulazu pred sam početak finalne utakmice.

Suci: Nenad Vargović, Nikola Kečkiš, Goran Loparac i Siniša Ličinić

Delegat: Željko Stipanić

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content