Održan sastanak s ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova čiji je osnivač Grad Virovitica

S obzirom na nadolazeći početak pedagoške godine danas (četvrtak, 27. kolovoza) održan je sastanak s ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova kojima je osnivač Grad Virovitica, a tema razgovara bile su mjere zaštite od virusa COVID-19 u odgojno-obrazovnim ustanovama. Na sastanku je zaključeno da će, sukladno uputama HZJZ-a, u ustanovama biti organizirana nastava po razrednim odjelima bez miješanja učenika, odnosno boravka u jednoj prostoriji, te prema posebnom rasporedu u predmetnoj kabinetskoj nastavi s urednim dezinficiranjem i provjetravanjem prostorija prema naputcima epidemiologa.

U skladu s mogućnostima i prehrana će se također obavljati u učionicama. Isto tako na ulazima svih ustanova bit će postavljeni dozatori s dezinfekcijskim sredstvima, a svim učenicima bit će podijeljene po četiri perive maske u predmetnoj nastavi kao i svim zaposlenicima ustanova odgoja i obrazovanja. Sve navedene troškove sredstava za dezinficiranje, maski i ostalog snosit će Grad Virovitica tako da roditelji neće imati dodatan trošak za njihovu nabavku.
Osim o mjerama zaštite na sastanku se razgovaralo i o načinu prijevoza učenika u škole te o prihvatu djece u dječji vrtić.

– Roditelji će putem službenih stranica škola, vrtića i Grada Virovitice biti pravovremeno obavještavani o načinu dolaska i dovođenja djece, te ih ovim putem molimo da se pridržavaju propisanih mjera kako bismo sebe i svoje obitelji zaštitili od eventualne zaraze koronavirusom – poručio je pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content