Udruga S.O.S. Virovitica javnom akcijom obilježila Međunarodni dan mladih

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 2000. godine proglasila je 12. kolovoz Međunarodnim danom mladih.

Obilježavanje međunarodnog dana mladih svake godine ima istaknutu neku temu. Ovogodišnja tema je pridruži se Putu do 2030. godine: iskorjenjivanje siromaštva i postizanje održive proizvodnje i potrošnje! Svake godine 12. kolovoza obilježava se kako bi se promovirao aktivizam mladih te prepoznali napori i akcije mladih širom svijeta koje doprinose pozitivnim promjenama, razvoju i ekonomskoj dobiti zajednica, i šireg društva.

Jučer (srijeda) su u vremenu od 10.00 do 12.00 sati ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, članice Udruge S.O.S. Virovitica i članovi Kluba mladih Virovitica, javnom akcijom obilježili su Međunarodni dan mladih.

117582921 3190457261053148 1157148960719162175 n

Kroz ovu aktivnost nastojali smo podići svijest građana i mladih o potrebi i važnosti uključivanja mladih u društvene i političke procese te preuzimanju uloge aktivnog građanina u svim segmentima društva. Aktivna uloga mladih potrebna je kako u detektiranju tako i u iznalaženju rješenja za uočene probleme zajednice. Samo zajedničkim i aktivnim djelovanjem možemo napraviti promjenu i izgraditi društvo ugodno za život svih nas.

Javna akcija organizirana je u sklopu projekta “Iskoristi svoje potencijale!” koji ima za cilj poticati mlade na području Virovitičko-podravske županije za preuzimanje uloge aktivnog građanina u rješavanju pojedinih društvenih problema, kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvu s Klubom mladih Virovitica. Kroz projekt mladi imaju prilike sudjelovati na raznim edukacijama kako bi ojačali vlastite kapacitete te povećali motiviranost i interese za aktivnije uključivanje u život lokalne zajednice.

(Udruga S.O.S. Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content