Zahvalnica Grada Virovitice Matiji Reliću: U osam godina postigao brojne državne i inozemne uspjehe

Zbog iznimnih rezultata u svijetu sporta Matija Relić je ovogodišnji dobitnik Zahvalnice Grada Virovitice. Matija je rođen 23. rujna 2003. godine u Virovitici. Pohađa Gimnaziju Petra Preradovića i odličan je učenik. Član je Karate kluba Virovitica od 2012. godine te je ostvario niz uspješnih sportskih ostvarenja sudjelujući na državnim i inozemnim natjecanjima. Dosad je nastupio na nekoliko stotina turnira i ostvario brojne vrhunske rezultate. Ako nastavi ovim tempom, definitivno će se zlatnim slovima upisati u povijest virovitičkog sporta.

OSVOJIO BROJNE MEDALJE

Teško je izbrojati sve medalje koje je Matija osvojio pa ćemo izdvojiti samo ona najznačajnija natjecanja na kojima je osvajao zlatne medalje u konkurenciji juniora, kadeta i seniora, a to su prije svega državna prvenstva u Novigradu, Sesvetama i Zagrebu.
Što se tiče inozemnih natjecanja, svakako treba istaknuti zlatnu medalju s Grand Prixa u Slovačkoj te zlatnu medalju iz Budimpešte prošle godine. Grad Virovitica podupire vrhunski sport i vrhunske sportaše, a Relić je Zahvalnicu dobio s obzirom na rezultate koje ostvaruje na prvenstvima u karateu u katama u raznim dobnim kategorijama, ali i zbog činjenice da je Rješenjem Hrvatskog olimpijskog odbora o kategorizacijama sportaša od 25. siječnja 2018. godine svrstan u kategoriju sportaš Hrvatske V. kategorije – daroviti sportaš.

– Zahvalnica Grada Virovitice puno mi znači. To je potvrda mojih odličnih rezultata koji su produkt prije svega napornih treninga i ogromne volje. Treneri Josip Škrablin i Maks Šenjug najzaslužniji su za moja ostvarenja. Treninzi su izuzetno naporni, ali takvi i moraju biti ako se želi postići dobar rezultat. Potrebno je puno odricanja i dobar dio slobodnog vremena, ali ako volite sport i ako ste uporni, uloženo se mora isplatiti. Što nosi budućnost, ne znam. O svemu još stignem razmisliti. Karate neću prestati trenirati, želim još puno dobrih rezultata. Moja poruka za one koji bi htjeli trenirati karate i vidjeti o kakvoj se vještini radi je da svakako probaju, bez ikakvog straha, jer se trud i rad koji se uloži u taj sport uistinu može isplatiti – zaključio je M. Relić.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content