Zahvalnica Grada Virovitice Matiji Reliću: U osam godina postigao brojne državne i inozemne uspjehe

Zbog iznimnih rezultata u svijetu sporta Matija Relić je ovogodišnji dobitnik Zahvalnice Grada Virovitice. Matija je rođen 23. rujna 2003. godine u Virovitici. Pohađa Gimnaziju Petra Preradovića i odličan je učenik. Član je Karate kluba Virovitica od 2012. godine te je ostvario niz uspješnih sportskih ostvarenja sudjelujući na državnim i inozemnim natjecanjima. Dosad je nastupio na nekoliko stotina turnira i ostvario brojne vrhunske rezultate. Ako nastavi ovim tempom, definitivno će se zlatnim slovima upisati u povijest virovitičkog sporta.

OSVOJIO BROJNE MEDALJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Teško je izbrojati sve medalje koje je Matija osvojio pa ćemo izdvojiti samo ona najznačajnija natjecanja na kojima je osvajao zlatne medalje u konkurenciji juniora, kadeta i seniora, a to su prije svega državna prvenstva u Novigradu, Sesvetama i Zagrebu.
Što se tiče inozemnih natjecanja, svakako treba istaknuti zlatnu medalju s Grand Prixa u Slovačkoj te zlatnu medalju iz Budimpešte prošle godine. Grad Virovitica podupire vrhunski sport i vrhunske sportaše, a Relić je Zahvalnicu dobio s obzirom na rezultate koje ostvaruje na prvenstvima u karateu u katama u raznim dobnim kategorijama, ali i zbog činjenice da je Rješenjem Hrvatskog olimpijskog odbora o kategorizacijama sportaša od 25. siječnja 2018. godine svrstan u kategoriju sportaš Hrvatske V. kategorije – daroviti sportaš.

– Zahvalnica Grada Virovitice puno mi znači. To je potvrda mojih odličnih rezultata koji su produkt prije svega napornih treninga i ogromne volje. Treneri Josip Škrablin i Maks Šenjug najzaslužniji su za moja ostvarenja. Treninzi su izuzetno naporni, ali takvi i moraju biti ako se želi postići dobar rezultat. Potrebno je puno odricanja i dobar dio slobodnog vremena, ali ako volite sport i ako ste uporni, uloženo se mora isplatiti. Što nosi budućnost, ne znam. O svemu još stignem razmisliti. Karate neću prestati trenirati, želim još puno dobrih rezultata. Moja poruka za one koji bi htjeli trenirati karate i vidjeti o kakvoj se vještini radi je da svakako probaju, bez ikakvog straha, jer se trud i rad koji se uloži u taj sport uistinu može isplatiti – zaključio je M. Relić.