Zapadna Europa priprema se na ekstremne vrućine, a evo kakvo će vrijeme biti kod nas

blank

I dok se zapadna Europa priprema za ekstremne vrućine i toplinski val, pa je tako britanski Met office objavio upozorenje da bi temperature mogle idućih dana prelaziti i 37 Celzija, Hrvatska se zagrijava nakon gotovo jesenjskog ugođaja, piše RTL.

Drugi vikend kolovoza donosi u većinu zemlje sunčano i pravo ljetno vrijeme. No, za razliku od prošlog gdje smo bili na vrhuncu toplinskog vala, vrućine će ovu subotu i nedjelju biti ipak malo podnošljivije. Uz to, računajte da gotovo svakodnevno negdje može pljusnuti.

59e0a58898a15fe081a473f5f15c66c2 1
Foto: RTL

U petak ćemo se na kopnu već približiti trideseticama, ali će u subotu gotovo posvuda biti između 30 i 32 °C, što je oko prosjeka za ovaj dio ljeta. Više od 34 °C postići će unutrašnjost Dalmacije. U središnjim i zapadnim predjelima će veći dio dana biti sunčano. Do istočnih predjela zemlje će u danima vikenda stizati vlažniji zrak pa računajte na lokalne, većinom kratkotrajne popodnevne pljuskove.

Sve u svemu, kiša neće biti niti obilna ni trajna i neće odviše kvariti dojam sunčanog vremena. Noću se temperatura u većini kopnenih predjela, izuzev jasno gorja, neće spuštati ispod 19°C što će biti zapravo na granici ugode za dobar san. Ako krećete na put u ranim jutarnjim satima, računajte da bi u gorskom predjelima i u kotlinama moglo biti nakratko smanjene vidljivosti zbog magle ili sumaglice.

(rtl.hr)