Evo zašto multikultivator ili freza nije samo stroj namijenjen za obradu tla: On je u Orahovici i jurilica

U priručniku za rukovanje za opis “što je to multikultivator ili u narodu freza stoji: “Motokultivator ili freza je stroj koji je namijenjen za obradu manjih površina i koji s pripadajućim priključcima, služi za poljoprivrednu obradu tla”. No, u Orahovici je freza i jurilica.

U nedjelju, 20. rujna od 13:00 sati na Motocross stazi Orahovica u industrijskoj zoni održat će se 13. državna utrka motokultivatora. Organizaciju potpisuju Red vitezova Ružice grada i MX Team Orahovica. Uz tradicionalnu utrku motokultivatora, bit će tu i jurnjava quadovima, motocross, off road, a ove godine i utrka trimerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

-Bit će ovo zasigurno događaj koji će Orahovica pamtiti i dugo pričati o njemu. Sve ove godine smo ovoj utrci donosili ponešto novije, sadržajnije i zabavnije. Tako ćemo i ove godine uz sve najavljeno imati i posebno utrku s trimerima. Natjecatelji će morati staviti trimer na leđa i tako istrčati određenu dionicu. Poseban draž dat će naravno utrka motokultivatora u kojoj očekujemo velik broj sudionika, a tu je naravno i 2. Motocross weekend s pregršt vrhunskih vozača cross motora. Pozivam sve ljubitelje moto sportova, adrenalina i dobre zabave da nam se pridruže i uživaju. Kao i prošle godine i ove utrka će biti održana na našoj motocross stazi Orahovica, koja se nalazi na lokaciji u industrijskoj zoni, prije pogona tvrtke Keramika Modus, odmah do bivšeg pogona nekadašnje tvrtke Voće – kaže predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić-Crni.

Posebnu ulogu i ovoga puta u ovoj odličnoj priči imat će ljubitelji ljubimaca na dva kotača iz Orahovice.

-Naš klub i ove godine vodit će dio natjecanja motora, quadova i off roda. Bit će tako održane motocross utrke klase MX50 i MX65 za djecu do 9 godina, zatim MX85 za djecu do 13 godina i naravno vožnja seniora za kategorije MX250 i MX 450. Također će biti i utrka quadova i offroad vozila, uglavnom bit će iznimno zabavno i atraktivno – kaže Damir Hornung, jedan od ponajboljih Orahovčana na dva kotača.

Već sada je najavljen veliki broj sudionika u svim utrkama i zajamčen je uistinu veliki sportsko-zabavni spektakl jedinstven u Hrvatskoj.

-Ovakvu utrku je definitivno teško, ma gotovo nemoguće vidjeti bilo gdje u Hrvatskoj, a Orahovica ju ima. Evo uz pomoć naših motociklista uređujemo i stazu koje je također jedna od boljih na ovom području. Zato još jednom pozivam sve, dođite i uživajte – zaključio je Vlado Grgić.

(www.icv.hr, vg, vpz.hr)