KAZALIŠTE VIROVITICA “Basne” otvaraju novu, nikad neizvjesniju kazališnu sezonu

Premijerom predstave „Basne“ u režiji Igora Goluba i Draška Zidara večeras (petak) u Kazalištu Virovitica počinje nova kazališna sezona, 2020/2021. Ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić ističe kako novu sezonu počinju predstavom koja je doduše namijenjena najmlađoj publici, no kojoj se vesele i odrasli.

Autori basni su Ezop i Jean de La Fontaine, a u predstavi igraju Snježana Lančić, Vlasta Golub i Igor Golub. Pet poznatih basni (Cvrčak i mrav, Lisica i gavran, Lisica i roda, Kornjača i zec, Miš i lav), u kojima životinje govore kao ljudi i svaka nosi neku pouku, u ovoj je predstavi prikazano na vedar i komičan način.

DINAMIČNO I MAŠTOVITO

-Dinamična igra i brza izmjena scena odvija se u prepoznatljivoj maniri animiranih filmova pa će je dječja publika zasigurno odlično prihvatiti. Kroz veselu igru, dopadljive likove, domišljatu režiju, maštovite kostime i šaroliku scenografiju, edukativan karakter predstave progovara na zabavan način – ističe T. Pintarić.

Premijera predstave je večeras u 19 sati. Zbog epidemiološke situacije broj mjesta je ograničen. Publika svoj dolazak mora potvrditi na broj telefona 033/721-330 i pridržavati se preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

-U ovim teškim pandemijskim vremenima kazališta, pa tako i naše, primorana su smanjiti broj gledatelja i uz sve epidemiološke mjere osigurati gledanje predstave, što smo učinili i mi. Razmak je osiguran, a maske su preporuka. Što se tiče nove kazališne sezone, ona nikada nije bila neizvjesnija. Nastojat ćemo djelovati sukladno uputama Ministarstva i HZJZ-a i trudit ćemo se i dalje raditi ono čime se bavimo – stvarati kazališne predstave – poručuje T. Pintarić.

KOMEDIJA ZA VIRKAS

Ovaj mjesec u planu je još jedna premijera, 19. rujna i to Kafkinog djela „U kažnjeničkoj koloniji“. Kazalište Virovitice priprema ju u suradnji s Teatrom Fort Forno iz Bala i Akademijom za umjetnost i kulturu iz Osijeka. U predstavi igraju virovitički studenti s Akademije u Osijeku uz tehničku potporu virovitičkih studenata scenskog oblikovanja.

-Nakon toga planirana je predstava u režiji Dore Golub, adaptacija „Najljepših priča klasične starine“ Gustava Schwaba. Uspjeli smo napraviti suvremenu priču o klasičnim mitovima i legendama iz antike, koja će biti prilagođena mlađim uzrastima i osuvremenjena. Nadamo se da ćemo uspjeti održati VIRKAS. Planiramo ga otvoriti premijerom komedije „Bljesak zlatnog zuba“ jednog od najpoznatijih i najizvođenijih suvremenih hrvatskih dramskih pisaca Mate Matušića u režiji Darija Harjačeka, odličnog redatelja s kojim smo već surađivali i radili u predstavama „Elling“ i „Komšiluk naglavačke“.

U planu nam je i jedna predstava za djecu u režiji Damira Mađarića „Kukuriku kutija“ te za 18. Virovitičko kazališno ljeto „Gospođina majka je preminula“, jednočinka Georgesa Feyadeaua u režiji Lee Anastazije Fleger – o planovima za novu sezonu kaže ravnatelj Tomislav Pintarić.  (www.icv.hr, rtk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content