Krivotvorio broj šasije na kćerinom automobilu: Policija ga otkrila i slijedi mu kaznena prijava

Policijski službenici Policijske postaje Orahovica došli su do saznanja da je 48-godišnjak sa područja Orahovice počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava, tako što je na osobni automobil slatinskih registarskih oznaka u vlasništvu njegove 25-godišnje kćerke, koji je dovezao iz Švicarske, tijekom veljače 2018. godine postavio broj šasije s predhodno oštećenog automobila istog modela i marke vozila koji je bio karamboliran u prometnoj nesreći te isti nastavio dalje koristiti u prometu.

Temeljem dobivenih saznanja, izvještava PU virovitičko-podravska, od 25-godišnjakinje je privremeno oduzet automobil te 21. kolovoza, u prostoru Policijske postaje Orahovica, po djelatniku PU osječko-baranjske Službe za očevide i kriminalističku tehniku, provedeno vještačenje radi utvrđivanja elemenata kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Dobivenim izvješćem s provedenog mehanoskopskog vještačenja, utvrđeno je da su na spomenutom automobilu izvršene preinake na brojevima šasije.

U ponedjeljak, 31. kolovoza provedeno je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom te slijedi podnošenje kaznene prijave.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content