POTPISANI UGOVORI U ponedjeljak, 5. listopada kreće rekonstrukcija i dogradnja Društvenog doma u Novoj Šarovki

Danas (utorak) su u prostorima Općine Sopje potpisani ugovori za rekonstrukciju i dogradnju Društvenog doma u Novoj Šarovki. Ugovore o izvođenju radova i nadzoru provođenja radova, potpisao je načelnik općine Sopje Berislav Androš s direktorom tvrtke Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave Tomislavom Horvatom i direktorom virovitičke tvrtke Standing Tomislavom Martinušićem.

Nakon potpisivanja ugovora, načelnik Berislav Androš, izvođač radova Tomislav Horvat, provoditelj nadzora Tomislav Martinušić i zamjenik općinskog načelnika te predsjednik NK Standard Nova Šarovka Željko Janečić obišli su dom na kojemu će radovi početi već u ponedjeljak, 5. listopada.

IMG
foto: R. Turkalj

– Nakon provedene javne nabave odabrali smo najpovoljnijeg izvođača radova, to je Građevinarstvo Horvat iz Noskovačke Dubrave. Radovi su trebali početi ranije, ali zbog situacije vezane uz koronavirus i nekih tehničkih poteškoća, odnosno parcelacije jedne manje prostorije koja je u sklopu doma, napokon krećemo sa rekonstrukcijom ovog doma u Novoj Šarovki. Veliku pomoć u realizaciji ovog projekta pružilo nam je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije od kojeg smo, kao jedna od šest općina i gradova u Republici Hrvatskoj, dobili maksimalan iznos potpore od pola milijuna kuna, a što će zasigurno dobro doći u ovom projektu vrijednom oko milijun i osamsto tisuća kuna. U rekonstrukciji i dogradnji doma bolje uvjete će dobiti i Nogometni klub Standard, bit će napravljene nove prostorije, odnosno svlačionice, ured za delegate i suce, velika sala u gornjem dijelu od 75 kvadrata, novi sanitarni čvorovi te nova čajna kuhinja. Ovaj projekt je jedan od najvećih u ovom mandatu, o čemu govori i njegova vrijednost od milijun i osamsto kuna, a za mještane Nove Šarovke će značiti puno, jer kako znamo to je mjesto jedno od najaktivnijih u općini Sopje te će u novoobnovljenom domu mještani moći priređivati sve svoje aktivnosti, krstitke, rođendane, zabave, nažalost i karmine – istaknuo je načelnik Androš pri obilasku skorog gradilišta.

IMG
foto: R. Turkalj

Predsjednik NK Standard Nova Šarovka i zamjenik općinskog načelnika općine Sopje Željko Janečić izrazio je zadovoljstvo što će konačno klub i mještani dobiti adekvatno mjesto za održavanje svojih aktivnosti, te je naglasio kako će novi dom uljepšati i cijelu sliku samog mjesta.

Prema riječima direktora tvrtke Građevinarstvo Horvat d.o.o. Tomislava Horvata, radovi bi trebali biti završeni na vrijeme, tj. početkom ožujka 2021. godine.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content