3. HNL SJEVER Horaček propustio zicere: Virovitica nakon minimalnog poraza u Križevcima pala na 10. poziciju

U 10. kolu 3. hrvatske nogometne lige Sjever momčad Virovitice gostovala je kod vodeće momčadi lige, križevačkog Radnika i izgubila 2:1.

Gostujući trener Vjekoslav Vučeta nije mogao računati na standardnog prvotimca Krešimira Crvenku, koji je zbog ozlijede ostao na klupi. Nekompletni gosti prvi su zaprijetili domaćem vrataru Danijelu Vrbančiću. Pred njim u dvije izgledne prilike našao se Rok Horaček, ali nije bio dovoljno koncentriran u završnici.

U samo osam minuta domaća momčad, koristeći pogreške igrača Virovitice, kaznila je njihove promašaje u napadu. Prvi zgoditak za Radnik postiže u 24. minuti Mihael Mladen, a na 2:0 povećao je Krunoslav Srbljinović u 32. minuti. Prednošću domaće momčadi 2:0 otišlo se na odmor.

U drugi dio igrači Virovitice su ušli puno agilnije te sredinom drugog dijela dolazi do promjene rezultata. Zbog igranja rukom jednog domaćeg nogometaša u kaznenom prostoru u 65. minuti, sudac Filip Cindrić pokazao je na bijelu točku. Jedanaesterac je uspješno realizirao Nikola Suvajac.

Tri minute kasnije dosuđen je jedanaesterac i za domaću momčad, koji je vratar Virovitice Krešimir Tomljanović uspješno obranio. U drugom dijelu gostujući igrači su bili u nekoliko lijepih prilika, ali ih nisu uspjeli iskoristiti te je susret završio domaćom pobjedom 2:1.

Deset minuta prije kraja teren je morao napustiti Matija Lovreković zbog drugog žutog kartona.

-Nažalost nismo iskoristili svoje prilike te je domaćin došao do novih bodova. Posebno bih istakao naše mlade igrače, koji su se odlično snašli u ovoj zahtjevnoj utakmici – izjavio je trener Virovitice Vjekoslav Vučeta.

Radnik Križevci – Virovitica 2:1
Najbolji u redovima Virovitice: Filip Kukolj

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content