FOTO Darko Obžetić i Tomislav Peula zaustavili seriju nogometaša Voćina: Borova slavila u neizvjesnoj utakmici pred svojim navijačima

Nogometaši Voćina u prošlih pet kola upisali su pet pobjeda te su doputovali u Borovu s namjerom da nastave seriju uspjeha. Domaća momčad je u prošla dva kola pretrpjela dva poraza, pa im je susret s Voćinom bio prilika za prekid crne serije. Bila je ovo utakmica 10. kola 1. ŽNL.

S gostima je doputovalo četrdesetak grlatih navijača, koji su tijekom cijelog susreta navijali uz pomoć bubnja i pirotehnike. Utakmica je počela obostranom čvrstom igrom s ciljem da se dođe do gola. Malo-malo igrači obiju momčadi su bili na travnjaku zbog prekršaja. Gostujući igrači su dugim loptama i brzim utrčavanjem krenuli prema vratima Josipa Vuzema, ali nisu uspijevali doći do cilja.

IMG 8183

U prvom ozbiljnijem napadu domaća momčad je došla do prednosti. Darko Obžetić je u 23. minuti probio desnu stranu gostujuće obrane, sjurio se prema vratima i ubacio loptu u mrežu.

U 30. minuti nakon jednog kontakta u gostujućem kaznenom prostoru domaći su tražili jedanaesterac, ali se sudačka procjena nije poklapala s njihovim željama. Šest minuta kasnije Tomislav Peula prolazi lijevom stranom gostujuće obrane i povećava domaću prednost na 2:0.

IMG 8241

U drugom dijelu nastavila se obostrano otvorena igra. Domaća momčad je krenula postići treći zgoditak kojim bi praktički riješila pitanje pobjednika, dok su gosti gajili nadu da mogu doći do preokreta. U 70. minuti na rubu gostujućeg kaznenog prostora srušen je Darko Obžetić. Sudac Dinko Cafuta pokazao je na bijelu točku. Loptu je uzeo Mateo Gegić. Njegov udarac odlično je pročitao gostujući vratar David Čović i obranio loptu iz samog kuta.

IMG 8239

Gostujući igrač Antun Tašić iz odbijanca uspio je svladati u tom trenutku nemoćnog Josipa Vuzema smanjivši na 2:1. Gosti su krenuli ne bi li došli do izjednačenja. U posljednjoj minuti dosuđen je slobodni udarac za Voćin dvadesetak metara od vratara. Nakon ubačaja u gužvi jedan gostujući igrač pogodio je vratnicu. Gosti imaju za čime žaliti jer su bili vrlo blizu izjednačenju.

IMG 8231

– Voćin je odlična ekipa, koja igra kvalitetan nogomet. Zato nije čudo da su napravili seriju uspjeha. Nakon dva poraza smo posložili redove i morali smo dobiti ovu utakmicu. Proteklog tjedna odradili smo samo jedan trening, ali smo se održavši nekoliko sastanka, kako kaže Ćiro Blažević galvanizirali. Nadam se da su moji momci konačno shvatili da moraju težiti zajedničkom cilju. Ako nastave ovakvim pristupom do kraja prvenstva biti ću zadovoljan – nakon utakmice svoje impresije prenio nam je trener Borove Mile Grdić.

Borova – Voćin 2:1
Igrač utakmice: Darko Obžetić

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”608558″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content