FOTO I VIDEO “VBR”-ovci izvezli 110 kilometara u spomen na žrtve Voćina i Baćina

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” u nedjelju, 25. listopada, organizirala je po treći put Memorijalni biciklistički maraton Voćin-Baćin u duljini od 110 kilometara, koji su izvezli članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije “VBR” (veterani, branitelji, rekreativci).

Baćin je mjesto u Sisačko-moslavačkoj županiji, u sastavu općine Hrvatska Dubica, gdje je 21. listopada 1991. godine počinjen jedan od najvećih četničkih zločina u Domovinskom ratu – pokolj 56 nedužnih civila, dok je u Voćinu na svirep način ubijeno i masakrirano 47 osoba u prosincu 1991. godine, te je cilj ovog biciklističkog maratona bio iskazati pijetet žrtvama Voćina i Baćina.

Na startu u Voćinu sudionike maratona su dočekali a potom, poslije odavanja počasti voćinskim žrtvama, za Baćin ispratili načelnik općine Voćin Predrag Filić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Darko Božičković te dopredsjednik iste udruge Ivan Đuzel.

IMG 0381

Putem za Baćin, biciklisti su zastali kako bi odali dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima u Kamenskoj, Brusniku, Pakracu kod spomen ploče poginulom hrvatskom branitelju Vjenceslavu Štrbcu, bratu počasnog člana “Glasnika istine” Duška Štrbca te na lokaciji Trokut blizu Novske.

Dolaskom na ciljno odredište, u Baćinu, dočekani su od strane zamjenice načelnice općine Hrvatska Dubica Željke Vuković. Nakon odavanja počasti nevinim civilnim žrtvama, zamjenica načelnice iskazala je zahvalnost na organizaciji ovog događaja te sudionike maratona provela kroz Spomen sobu baćinskih žrtava.

IMG 0360

Treći Memorijalni biciklistički maraton Voćin-Baćin izvozili su “VBR”-ovci u sastavu: Mato Bubaš, Matija Kolar, Darko Dolovski i Pavo Tutenov iz Slatine te Dražen Buketa i Tomislav Kolec iz Virovitice koji je bio logistička podrška.

(www.icv.hr, adf, pt, foto i video: T. Kolec)

[g-gallery gid=”610294″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content