FOTO Od Mikleuša do Radosavaca istrčana 3. Memorijalna utrka “Milan Dunković”

Na inicijativu Danijela Dunkovića, nećaka poginulog hrvatskog viteza Milana Dunkovića, danas (subota) je istrčana 3. Memorijalna utrka “Milan Dunković”, od mjesta pogibije u Mikleušu do Mjesnog groblja u Radosavcima.

Ovogodišnja memorijalna utrka održana je u nešto skromnijem izdanju, a sve zbog trenutne situacije vezane uz koronavirus. Tako su od Mikleuša do Radosavaca trčali Danijel Dunković i Ivan Nikolić, dok im je logistička potpora bio Drago Sabljak, suborac pokojnog Milana koji je tada i sam ranjen. Trkači su, nakon odavanja počasti uz spomen obilježje na mjestu Milanove pogibije u Mikleušu, zastali u Novoj Bukovici i Slatini gdje su uz spomen obilježja položili upaljene lampione za sve poginule hrvatske branitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Po dolasku na Mjesno groblje u Radosavcima, sudionici utrke su zajedno s Milanovom majkom Rozalijom Dunković položili upaljene lampione na njegovo posljednje počivalište. Sudionicima utrke te suborcu Dragi Sabljaku i policijskim službenicima koji su bili u pratnji, majka Rozalija i nećak Danijel uručili su medalje u znak zahvalnosti i sjećanje na 3. Memorijalnu utrku “Milan Dunković”.

Dan prije održavanja ove utrke, u petak, članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slatina-Orahovica te predsjednici slatinske i županijske HVIDR-e Ilija Nikolić i Mato Bubaš s ostalim članovima, polaganjem upaljenih lampiona i cvjetnog aranžmana odali su počast hrvatskom branitelju Milanu Dunkoviću koji je poginuo 17. listopada 1991. godine.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli, M. Bubaš, D. Dunković)

[g-gallery gid=”609380″]