IZ VJERSKOG ŽIVOTA Uz dirljiva svjedočanstva održana tribina “Iscjeljenje očeva srca”

Jučer (nedjelja) u Dvorani svetog Franje u okviru franjevačkog samostana u Virovitici održana je tribina pod nazivom „Iscjeljenje očeva srca“. U ime Inicijative 40 dana za život- Virovitica Zrinka Žiga poželjela je toplu dobrodošlicu svim gostima predavačima kao i gostima iz Virovitice i njene okolice. Uvodnu dobrodošlicu upotpunila je izvedba pjesme „Bog te ljubi“ obitelji Mihaljević na čelu s prof. Pericom Mihaljevićem.

tribina3

Nakon uvodnog dijela, nastupio je prvi gost tribine, Marijan Krajinović, suprug, otac, trajni đakon i autor knjige „Ne dam te od sebe“. U navedenoj knjizi autor govori o svom životnom putu ispunjenom nadnaravnim iskustvima. Zašto smrt ne predstavlja kraj, kako je najveća Ljubav pobijedila besmisao koji se javlja nakon smrti vlastitog djeteta (Marije) te što ga je dovelo do potpunog predanja i služenja Gospodinu, autor je posvjedočio ispričavši nazočnima dio napisanih i doživljenih iskustava.

Izvedena je i pjesma posvećena Bogu i autorovoj kćeri Mariji, „Mom Bogu i mojoj kćerkici Mariji“, u izvedbi Krešimira Jelića.

tribina4
foto: Facebook Inicijative

MOLITVA I POTPORA KAO LIJEK 

U drugom dijelu tribine, provoditeljica programa za žene koje nose ranu pobačaja „Oprostom oslobođene“ i regionalna koordinatorica Inicijative 40 dana za život za Slavoniju, Lidija Dugan, ispričala je svoje snažno iskustvo u radu sa ženama ranjenim pobačajem. Istaknula je da plodovi molitve i rada u Inicijativi često nisu vidljivi odmah, ali da samo jedan život vrijedi svega onoga čime se u Inicijativi bave.

Treći gost tribine, Josip Matezović, član tima „Iscjeljenje očeva srca“, predstavio je program iscjeljenja rana uzrokovanih postabortativnim sindromom kod muškaraca i to nakon iskustva spontanog ili izabranog pobačaja. Iako se često misli da iskustvo spontanog ili izabranog pobačaja ne ostavlja posljedice na očevima, Josipovo iskustvo u radu s očevima govori suprotno.

Očevi najčešće žele biti hrabri, neustrašivi i uz svoju obitelj, ali često ne znaju kako pristupiti i razgovarati o onome što osjećaju prije, tijekom i poslije iskustva spontanog ili izabranog pobačaja.

Upravo zato se i provodi program namijenjen baš očevima, objašnjeno je.

tribina1
foto: Facebook Inicijative

Službeni dio tribine završen je molitvom zahvale za goste. Njihove životne priče bit će svim nazočnima ohrabrenje za daljnju borbu za život. Nakon službenog dijela, u ležernijoj atmosferi domaćini su imali priliku postaviti pitanje gostima i okrijepiti se uz delicije vrijednih domaćica.

Članovi Inicijative podsjećaju da kampanja traje do 1. studenog i pozivaju zainteresirane da im se pridruže svakog dana ispred Opće bolnice Virovitica, od 7 do 19 sati te srijedom u noćnom bdijenju od 20 do 24 sata. (Inicijativa 40 dana za život-Virovitica)

tribina
foto: Facebook

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content