Kadetkinje ŽKK Virovitice s 52 koša razlike pobijedile Radnik iz Križevaca

Nakon što su netom prije Virovitičke košarkašice pobijedile Koprivnicu sa više od 50 koševa razlike to je pošlo za rukom i njihovim starijim kolegicama u kategoriji Z-17 koje su sa 52 koša razlike pobijedile kadetkinje Radnika iz Križevaca.

Već svima poznata mala dvorana i vruć teren Radnika iz Križevaca ovaj put nije zaustavio djevojke trenera Roberta Fritza. Iako je prva četvrtina ponudila nešto jači otpor Križevčanki u nastavku je do izražaja došla prvo uigranost, ali i pojedinačna kvaliteta Virovitičanki što je rezultiralo konačnim rezultatom 106:54.

Briljirala je Nika Kozlinger koja je ubacila čak 43 koša te tome dodala i 6 asistencija te 5 presječenih lopti. Uz navedeno svakako treba istaknuti ogroman učinak u obrani te neumorno sprintanje po terenu često puta i po principu prva u napadu, prva u obrani. U stopu ju je pratila Mia Deskar koja je ostvarila svoj prvi double-double učinak te je brojci od 13 koševa dodala 10 skokova, ali i 7 asistencija te su je tek tri asistencije dijelile od triple-double učinka koji do sada nikada nije postigla niti jedna virovitička košarkašica. Popularne sestre Frozen (Lana i Lucija Cindrić) i ovo utakmicu su odigrale na vrlo viskom nivou. Lucija Cindrić je još jednom također ostvarila double-double učinak postigavši 15 koševa uz 13 ostvarenih skokova dok je Lana Cindrić ubacila 14 koševa i uspješno skočila 8 puta.

Uz sestru Niku svakako treba istaknuti i učinak Lee Kozlinger koja je uz postignutih 6 koševa “ukrala” 3 lopte te upisala 4 lijepe asistencije.

Svoje najbolje utakmice sezone odigrale su i Iva Kurjančić i Ena Ištvanović. Iva je postigla 4 koša no odlično je razigravala ekipu i tome dodala i 5 asistencija te 3 osvojene lopte dok je Ena uz 4 postignuta koša ostvarila i 4 uspješna skoka. Priliku za dobru predstavu dobila je i Tia-Eva Keserica odigravši jednu prelijepu asistenciju uz 3 uspješna skoka te najmlađe Martina Sabo i Marta Leda Kalaš. Martina je ubacila 4 koša uz 3 uspješna skoka dok je Marta postigla koš te imala 4 osvojene lopte.

– Ovom uvjerljivom pobjedom potvrdili smo borbu za sam vrh, odnosno borbu za medalje i u četvrtoj kategoriji. Samim tim krčimo put prema najuspješnijoj sezoni od osnutka. Moram istaknuti da tu još ima puno mjesta za napredak za što treba nastaviti sa ozbiljnim pristupom i redovitim dolascima na treninge. Ova utakmica ponudila je mogućnost da neke od djevojaka dobiju veću minutažu i počnu puhati za vrat početnoj petorci, ali i pokazala nedostatke u njihovoj igri koje treba što prije ispraviti kako bi kroz godinu dvije mogli uigrati ekipu koja će se ravnopravno moći nositi sa seniorskim ekipama – rekao je nakon utakmice trener ŽKK Virovitice Robert Fritz.

ŽKK Virovitica – ŽKK Radnik Križevci 106:54

ŽKK Virovitica: Nika Kozlinger 43, Ena Ištvanović 4, Lana Cindrić 14, Lucija Cindrić 15, Lea Kozlinger 6, Martina Sabo 4, Mia Deskar 13, Iva Kurjančić 4, Marta Leda Kalaš 2 i Tia Eva Keserica.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content