Svečana dodjela priznanja darivateljima krvi sa slatinskog područja: Doznajte dobitnike zahvalnica i medalja

U srijedu, 28. listopada, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Slatina održana je svečanost dodjele priznanja jubilarnim darivateljima krvi sa slatinskog područja, koji su u 2020. godini darivali krv od 35 do 100 puta.

Osim zahvalnica Hrvatskog Crvenog križa, svaki darivatelj dobio je i brončanu, srebrnu ili zlatnu medalju. Svečanosti su nazočili predsjednica Crvenog križa Slatina Ljiljana Peretin, te predsjednik i dopredsjednik Kluba DDK 100+ Društva Crvenog križa VPŽ, Denis Delić i Ivan Farkaš, koji su i podijelili zahvalnice prisutnim jubilarcima, a to su:

100 darivanja:

1. Željko Kočiš iz Bakića
2. Ivan Bosilj iz Slatine

iPiccy collage

75 darivanja:

1. Dragutin Molnar iz Slatine
2. Tomica Gerenčir iz Slatine
3. Siniša Kljaić iz Slatine
4. Damir Hodak iz Voćina

55 darivanja:

1. Jasna Varga iz Slatine

50 darivanja:

1. Franjo Rogina iz Slatine
2. Slavko Gumbarević iz Sladojevaca
3. Marinko Rakitničan iz Slatine
4. Siniša Džepina iz Zvonimirovca
5. Mario Revis iz Slatine

35 darivanja:

1. Snježana Boršić iz Slatine
2. Suzana Doner iz Slatine

– Ove godine naš darivatelj krvi Ivan Keseg jedan je od 195 darivatelja koji su u 2019. dali krv 100 ili 75 puta, za što će dobiti odlikovanje predsjednika RH Zorana Milanovića, Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, a koji se dodjeljuje hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za zdravstvo, socijalnu skrb i promicanje moralnih društvenih vrednota. Dogodine će to biti naši ovogodišnji jubilarci Ivan Bosilj i Željko Kočiš. Svim jubilarcima od srca čestitamo i zahvaljujemo za njihov neprocjenjivi doprinos zdravlju pojedinca i izgradnji humane i solidarne zajednice – rekao je ravnatelj Crvenog križa Slatina Vladimir Jelenčić.

(www.icv.hr, adf, CK Slatina, foto V. Jelenčić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content