PAPUK U VELIKIM PROBLEMIMA Krmpotić: Odgovorni probudite se, nas politika ne zanima, naša stranka su sport i djeca

Nogometni klub Papuk je ogromna sportska ikona ne samo Orahovice već cijelog nogometnog bazena u okruženju, klub koji je više od nogometa i sporta, institucija koja traje punih 95 godina.

Gotovo da nema dječaka sa šireg prostora koji nije šutirao loptu po zelenom travnjaku podno Papuka i Ružice i radovao se svom prvom pogotku u dresu voljenog kluba. Ipak, vremena se mijenjaju, nekada nogometni div danas je gotovo na konopcima, ne igrački naravno jer Papuk i danas ima odličnu ekipu, vrijednu Upravu koja je stvorila ovaj klub kao cijenjen i poštovan gdje god se pojavi, ali nema onoga bez čega jedan sportski kolektiv danas ne može, nema novaca.

-Papuk trenutno ima oko 130 članova i pod njegovim imenom se danas, a pod ingerencijom HNS-a natječe sedam selekcija, to je neprocjenjivo. Sve to zahtjeva rad trenera, ljudi oko kluba, održavanje terena, adekvatno plaćanje sudaca i kotizacije, stvaranje normalnih uvjeta svim uzrastima nogometaša. To je veliki napor i ogromna organizacija i u današnjim uvjetima, moram reći, Papuk to radi fantastično uz rad i Škole nogometa Orahovica. Što se tiče seniorske ekipe, kompletnu klupsku politiku smo promijenili, doveli domaće mlade i kvalitetne igrače koji su pokazali koliko vrijede, u klubu imamo i nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Antuna Markovića, ne znam da li je ikad koji klub u Orahovici i okolici imao reprezentativca u svom dresu. Mi smo danas cijenjeni u vodstvu 3. HNL Sjever, HNS-u, ŽNS-u, sudačkim organizacijama, imamo jedan status kakav dugo nismo imali i u svim sportskim segmentima svakog dana napredujemo. Tu dolazimo do najvećeg problema, mi kao sportski kolektiv gajimo zdravi život i pružamo našoj djeci i mladim ljudima priliku da žive zdravo, korisno, prijateljski i izgrade sebe kao osobe, a trenutno nemamo kako pružiti im najnužnije što trebaju jer smo bez novaca, a to bi trebao biti interes naše društvene zajednice, odnosno grada, a toga nema – priča dopredsjednik NK Papuka Slobodan Lukić te naglašava kako su u Papuku zapravo danas čarobnjaci, kako sve uspijevaju:

-Kada pogledamo da klubovi s kojima igramo u 3. HNL Sjever i Istok imaju godišnje proračune i po nekoliko milijuna kuna, a NK Papuk ovu sezonu živi sa 0 kuna, ne znam je li se ovo može povjerovati. Spasili smo se jedino privatnim novcem našeg bivšeg predsjednika Dalibora Fofonjke i novcem članova uprave, a moram se eto zahvaliti i tvrtki Radlovac koja nam je u ovoj godini donirala 10 tisuća kuna i dobili smo još 5 tisuća od Turističke zajednice – kaže Lukić te ističe kako su proteklih mjesec dana molili za pomoć sve tvrtke, Grad, Županiju, HNS, ŽNS i nitko im nije izašao u susret:

-Čak nismo tražili niti donaciju nego pozajmicu uz potpisivanje ugovora i ovjeru kod javnog bilježnika, niti na to nitko nije pristao. Obilazili smo i banke za nekakve kredite, no budući da smo mi gradska udruga to ne možemo izvršiti, a Grad niti tu nije izašao u susret. Ne želim nikoga kriviti, ali doista ne znam zašto. Ovo sve što mi radimo i za što se trudimo nije naše privatno, mi od toga nemamo i ne želimo korist, to je nešto gradsko, a predobro i prevrijedno i žao nam je da sve to propadne, no na ovakav način teško da će išta opstati. Mi smo, kao i svi sportski klubovi taoci političke situacije u gradu. Pa nismo mi krivi što nema Proračuna, sportaši rade samo dobro i ovo više doista nema smisla – nastavlja Lukić te poziva sve građane i sve one koji mogu pomoći da se jave u klub:

-Svaka pomoć nam je dobrodošla, naravno u financijskom smislu jer ne smijemo svi zajedno dozvoliti da jedan Papuk, takva institucija koja 95 godina ponosno pronosi ime svoga grada, jednostavno nestane. Vrata su svima otvorena, na raspolaganju smo svi, od mene, sportskog direktora Miroslava Jockova do svih članova kluba. Sve ove protekle dane mi iz Uprave od svoje djece uzimamo i dajemo NK Papuku, nije nam žao jer znamo koliko sve vrijedi i zato pozivamo sve da se malo trgnu jer Papuk treba svima – zaključio je Lukić.

Za sve informacije o pomoći klubu dostupan je sportski direktor Miroslav Jockov na broj mobitela 092/ 220 9717. Spomenuo je Lukić i Školu nogometa Orahovica koju uspješno vodi također jedna vrijedna ekipa na čelu s predsjednikom Darijom Krmpotićem koja isto kao i klub “čarobnim štapićem” drži školu nogometa na životu:

-Svi klubovi ove godine iz Grada nisu dobili niti kune. Mi smo sportski kolektiv s najviše aktivne djece u svom pogonu, lige nam traju, igramo kupove i nitko ne pita kako? Snalazili smo se kako smo znali i umjeli, moljakali od vrata do vrata i uz dobre ljude skupili smo nešto donacija, skupili članarine i to nas je donekle održalo, ali sve je nedovoljno, premalo i više ne možemo. Moramo plaćati suce, kotizacije, trenere i na kraju krajeva svi smo mi ovdje oko nogometa na gradskim terenima koje devet mjeseci održavamo sami, svojim kosilicama i trimerima, svojim gorivom. Evo ja sam potrgao svoj trimer koseći oko igrališta. Mi smo svi volonteri, jedne kune ne trošimo, želeći toj djeci pružiti najnužnije, normalne uvjete. Preko 100 djece je svaki dan ovdje, radi i trenira tijekom cijelog dana. Ogorčeni smo, nas politika ne zanima, nikome ne pripadamo, naša stranka su sport i djeca i zato molim odgovorne da se probude jer inače smo nemoćni, morat ćemo raspustiti djecu, ključ u bravu pa neka djeca budu kod kuće uz računala, ako je to nekome interes – zaključio je Krmpotić.

(www.icv.hr, vg, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content