Stanje u prometu prošlog tjedna: Vozač kombija Pitomačom vozio dvostruko brže od dozvoljenog

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna evidentirano je 17 prometnih nesreća. Sedam prometnih nesreća rezultiralo je ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile teške, a 7 osoba lakše tjelesne ozljede. U 5 prometnih nesreća počinitelji su napustili mjesto događaja, a 4 prometne nesreće uzrokovali su vozači pod utjecajem alkohola.

Ukupno je utvrđeno 224 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 47 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,84 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod vozača bicikla starosti 61 godina koji je zatečen kako upravlja pod utjecajem alkohola u četvrtak, 22.10. u 11,10 sati u mjestu Rušani.

Najveća brzina kretanja vozila od 142 km/h izmjerena je u četvrtak, 22.10. u mjestu Pitomača, u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač kombi vozila.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena je 1 osoba zbog vožnje pod utjecajem alkohola a prije stjecanja prava na upravljanje.

Pojačane mjere i akcije

U petak, 23. listopada, od 10,00 do 18,00 sati, na području Postaje prometne policije Virovitica, provedena je akcija usmjerena na nadzor vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te nadzor i zaštita pješaka, tijekom koje je kontrolirano 20 vozila i vozača kojom prilikom je utvrđeno ukupno 23 prekršaja od toga 4 alkohola i 4 prekršaja ne ustupanja prednosti prolaska pješacima.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content