U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića otvorena samostalna izložba Želimira Kukavice

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u petak je otvorena samostalna izložba slika Želimira Kukavice. Svečani dio programa te službeni dio otvorenja izložbe održao se na ljetnoj pozornici u novoobnovljenom Petrovu vrtu dok je sama izložba slika postavljena u potkrovlju Kuće Petra Preradovića.

Otvorenje izložbe uveličali su svojim govorima voditeljica Kuće Danijela Rešetar, autor slika Želimir Kukavica, ugledna hrvatska književnica Božica Jelušić koja je ujedno autorica predgovora kataloga izložbe.

Želimir Kukavica rođen je 1955. godine u Pitomači gdje je ujedno završio i osnovnoškolsko obrazovanje. U Virovitici je završio gimnaziju, a u Zagrebu diplomirao na Fakultetu poljoprivrednih znanosti. Svoj radni vijek proveo je u Društvu za kooperaciju, proizvodnju i obradu duhana u Pitomači i Virovitici. Trenutno je u mirovini i vrijeme provodi u Pitomači.

DSC2184

Počeci njegova likovnog rada datiraju krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, dakle u već zreloj životnoj dobi. U početku su to bile crtačke tehnike, te akvareli i tempere, a kasnije je nekoliko godina radio u tehnici suhi pastel. Trenutno slika isključivo u tehnici ulja na platnu u maniri realizma. Motivi u njegovim radovima su mrtva priroda te životinjski likovi i pejsaž. Član je LIK-a „Nikola Trick“ u Virovitici, a kasnije i jedan od osnivača te aktivni član Likovnog kluba „Duga“ Pitomača. Redovito izlaže slike u navedenim klubovima te sudjeluje u raznim donatorskim akcijama i likovnim kolonijama.

Organizator izložbe je Centar za kulturu “Drago Britvić” u suradnji sa Želimirom Kukavicom, Kućom Petra Preradovića, Općinom Pitomača, Likovnim klubom “Duga” Pitomača te Turističkom zajednicom općine Pitomača. Izložba slika u Kući Petra Preradovića bit će otvorena do 12. prosinca 2020. godine.

(www.icv.hr, dr, Foto: Foto Begović)

[g-gallery gid=”608299″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content