Vlado Šola predstavljen kao novi trener PPD Zagreba

Krajem prošle i početkom nove rukometne sezone, u PPD Zagrebu se nakon neočekivane ostavke Veselina Vujovića počelo naveliko razmišljati tko bi mogao biti novi trener najuspješnijeg hrvatskog rukometnog kluba. Puno je imena bilo u igri, a na kraju je za tu veliku zadaću izabran bio bivši kapetan reprezentacije, Igor Vori. Povjerenje u njega pokazao je i Lino Červar koji je nakon ovog odabira stručnog stožera Zagreba odmah poslao poruku podrške i pohvalio odluku kluba. Podsjetimo, Vori je bio Červarov pomoćnik na Europskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskom u siječnju ove godine, na kojem je Hrvatska uspjela doći do srebrne medalje. Nitko nije znao što očekivati od Vorijevog angažmana u Zagrebu, a situaciju i neizvjesnost povećala je trenutna epidemiološka situacija u kojoj se dosta toga radilo iza zatvorenih vrata.

Vrlo brz oproštaj

Iako stručnjaci i sportske kladionice svakako nisu previše očekivale od Zagreba u ovoj sezoni, stručni stožer kluba se ipak očito nadao boljim rezultatima već od samog starta sezone. Presudni su definitivno bili rezultati u Ligi prvaka. Iako je u prva dva kola zapravo i bilo očekivano da će Zagreb ostati na nula bodova jer je doma dočekao Kiel te išao u goste Veszpremu, presudna je očito bila utakmica doma s Aalborgom. Budući da iz skupine dalje prolazi čak šest od osam ekipa, Aalborg, Celje i Motor su označeni kao protivnici protiv kojih Zagreb mora osvajati bodove kako bi se našao na nekoj od tih važnih šest pozicija.
U utakmicu s Aalborgom Zagreb je dobro započeo. Na poluvremenu je imao solidnu prednost od tri gola, a rezultat je bio 15-12. Tada je sve krenulo nizbrdo te je Aalborg drugo poluvrijeme uvelike nadigrao Zagreb i na kraju slavio rezultatom 27-26. Zagreb je tako ostao na nula bodova nakon prva tri kola u natjecanju i u klubu je očito ponestalo strpljenja što je moglo značiti samo jedno – oproštaj od Vorija.

Vlado Šola novi trener

Vlado Šola bio je jedan od istaknutijih kandidata za trenera Zagreba i nakon odlaska Vujovića, no svoju priliku je ipak dočekao nešto kasnije. Dok u domaćoj ligi i kupu možda neće imati pretežak zadatak osvojiti trofeje, pred proslavljenim bivšim golmanom reprezentacije u Ligi prvaka je situacija nešto teža. Kao vatreno krštenje imat će gostovanje u Barceloni, a nama ostaje vidjeti kako će posložiti momčad za tu utakmicu u vrlo kratkom roku koji ima pred sobom.

Svjestan je i sam Šola trenutne situacije i izazova koji je pred njim pa se tako na predstavljanju već dotaknuo idućeg izazova u Ligi prvaka te napomenuo kako iskreno ne očekuje puno od te utakmice, već da se planira sa svojim igračima okrenuti Celju protiv koga igraju nakon Barcelone i protiv kojeg je imperativ uzeti dva boda. Što se njegovog angažmana tiče bio je pun riječi hvale za klub i istaknuo kako se ponuda Zagreba jednostavno ne može odbiti. Pohvalio je i svog prethodnika Vorija i njegov dosadašnji rad u klubu te najavio kako će pokušati nastaviti sve ono dobro što je Vori radio u klubu prije njega. (hr-rukomet.hr, foto: rk-zagreb.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content