COVID-19 u VPŽ: Sve je više hospitaliziranih, trenutno ih je 32, naša županija bilježi novih 17 inficiranih virusom SARS-CoV-2

Sve je više pacijenata s područja Virovitičko-podravske županije koji su zbog COVIDA-19 hospitalizirani. I dok ih je jučer u Općoj bolnici Virovitica i KBC-u Osijek bilo 27, danas ih je 32, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije koji apelira na odgovorno ponašanje i uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, od analiziranih briseva od 15. studenog naša županija bilježi 17 novozaraženih koronavirusom. Stigli su i podaci o inficiranima od 14. studenog. Od 39 pozitivnih, njih petero dolazi s područja drugih županija, a do jedne osobe epidemiolozi nisu uspjeli doći. Skupno gledajući dva dana (14. i 15. studenog), 50 zaraženih koronavirusom dolaze sa sljedećih područja općina i gradova: Slatina (16), Virovitica (13), Suhopolje (6), Pitomača (4), Sopje (3), Mikleuš (3), Čačinci (2), Špišić Bukovica (1), Orahovica (1), Crnac (1).

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno su 28 pozitivna COVID-19 pacijenta. U KBC-u Osijek je četvero pacijenata s područja VPŽ. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije 1.120 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Istodobno, deset žena i deset muškaraca preminulo je s područja VPŽ. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content