GDCK Virovitica 17 mjeseci provodi projekt “I mi zaslužujemo priliku” usmjeren na povećanje mogućnosti zapošljavanja i smanjenje rizika socijalne isključenosti

Projekt „I mi zaslužujemo priliku“ koji je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., u sklopu poziva Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanja marginaliziranih skupina u iznosu od 1.032.935,44 kuna, uspješno se provodi 17 mjeseci u GDCK Virovitica. Projekt je započeo 1. travnja 2019. godine, trajat će do 31. ožujka 2021., a usmjeren je na povećanje mogućnosti zapošljavanja i smanjenje rizika socijalne isključenosti marginaliziranih skupina s područja Virovitičko-podravske županije kroz verificirane programe obrazovanja/osposobljavanja odraslih.

Do sada su se kroz projekt sudionici osposobljavali kroz 3 verificirana programa i to: program za obavljanje poslova gerontodomaćina/ce, njegovatelja/ice i obavljanje knjigovodstvenih poslova. Verificirane programe provodi Pučko otvoreno učilište Aspekt, a do sada je osposobljavanje završilo 16 osoba, od kojih je 9 korisnika zajamčene minimalne naknade, a 7 dugotrajno nezaposlenih osoba. Trenutno se osposobljava 12 osoba u programima osposobljavanja za obavljanje knjigovodstvenih poslova i poslova gerontodomaćina/ice.

a

U sklopu projekta dva socijalna mentora zaposlena u GDCK Virovitica korisnicima zajamčene minimalne naknade koji su uključeni u projektne aktivnosti pružaju uslugu socijalnog mentorstva. Socijalno mentorstvo odvija se svaki mjesec invdividualno s korisnicima, pri čemu im je pružena stručna pomoć, podrška, ohrabrenje, motivacija i informacije vezane uz aktualno stanje na tržištu rada. Tijekom 17 mjeseci usluge socijalnog mentorstva koristilo je 25 korisnika zajamčene minimalne naknade, od kojih je 11 korisnika ostalo aktivno u provođenju projekta.

aaa

Za polaznike programa osposobljavanja u ovom projektu predviđeno je 5 radionica razvoja mekih vještina. Odrađeno je svih 5 radionica, 3 radionice održane su u organizaciji Psihološkog centra Putokaz, a 2 radionice organizirane su u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica. Najveći uspjeh, odnosno rezultat provođenja ovog projekta je činjenica da se 7 osoba zaposlilo nakon završetka osposobljavanja. Ovaj projekt je od iznimne važnosti za zajednicu jer pruža priliku osobama koje nisu u financijskoj mogućnosti naknadno se obrazovati/osposobiti i tako povećati svoju konkurentnost na tržištu rada.

(GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content