GDCK VIROVITICA Krenula isporuka osobne zaštitne opreme za starije od 65 godina slabijeg socio-ekonomskog statusa

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je program “Čuvajmo ih” kojim će za 23.000 osoba starijih od 65 godina a slabijeg imovinskog statusa, osigurati zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva, a sve s ciljem smanjenja rizika zaraze koronavirusom.

Realizaciju ovoga programa podržali su Calzedonia Grupa i Međunarodni odbor Crvenog križa i Crvenog polumjeseca s ciljem osvještavanja šire zajednice o važnosti skrbi za starije i nemoćne u vremenu pandemije.

Korisnici koji su obuhvaćeni ovom podjelom su osobe starije od 65 godina koji su: korisnici usluge pomoći u kući temeljem ugovora s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koji su stariji od 65 godina, korisnici paketa FEAD (Fonda europske pomoći za najpotrebitije) koji su stariji od 65 godina, korisnici drugih socijalno-humanitarnih programa koji su stariji od 65 godina i slabijeg socio-ekonomskog statusa.

2 12
foto: GDCK Virovitica

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica od danas (ponedjeljak) u suradnji s Hrvatskom poštom – Distribucijsko područje Virovitica kreće s podjelom 1.229 paketa zaštitnih maski i dezinfekcijskih sredstava na području svoga djelovanja (grad Virovitica i općine Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica).

-Zahvaljujemo Hrvatskom Crvenom križu na donaciji osobne zaštitne opreme, Željku Mandiću, voditelju Distribucijskog centra Hrvatske pošte Virovitica i djelatnicima Hrvatske pošte na velikoj pomoći pri isporuci paketa do naših starijih, najugroženijih sugrađana – poručili su iz GDCK-a Virovitica.

(GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content