KORONAVIRUS U VPŽ: Dva muškarca preminula, 39 novozaraženih osoba, najviše iz Virovitice i Slatine

Virovitičko-podravska županija bilježi jedan od najtežih dana od početka pandemije koronavirusa. Naime, dva muškarca su preminula; jedan 1934., a drugi 1958. godište. Jedan je preminuo u KBC-u Osijek, a drugi u Općoj bolnici Virovitica. Obojica su uz COVID-19 imali brojne komorbiditete, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Time se broj preminulih od početka pandemije popeo na 20.

Virovitičko-podravska županija bilježi 39 novozaraženih virusom SARS-CoV-2. Novozaraženi dolaze s područja sljedećih gradova i općina: Virovitica (15), Slatina (11), Sopje (5), Orahovica (2), Pitomača (1), Čačinci (1), Suhopolje (1), Mikleuš (1) i Nova Bukovica (1). Jedna osoba se ne javlja na kontakt broj pa se još uvijek ne zna s kojeg područja dolazi. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 18 pozitivnih COVID-19 pacijenata. U KBC-u Osijek je petero pacijenta s područja VPŽ.

Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije virusom COVID-19 zarazilo se 1.069 osoba, a preminulo je deset žena i deset muškaraca.
Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. (www.vpz.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content