Kulturna udruga KrEdA nastavila s aktivnostima u sklopu projekta “Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost”

Kulturna udruga KrEdA proteklog je tjedna u Suhopolju organizirala sadnju novog drvoreda oraha. Radi se o jednoj od aktivnosti koja se provodi u sklopu projekta “Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost” kojeg udruga provodi u partnerstvu s Općinom Suhopolje i Osnovnom školom Suhopolje, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade RH kroz švicarsko–hrvatski program suradnje.

Osam novih stabala oraha posađeno je u Kolodvorskoj ulici, a za njihovu sadnju udruga je ostvarila suradnju s tvrtkom Flora VTC.

3 3 e1604928267349

-Veoma smo zadovoljni suradnjom s tvrtkom Flora VTC i koordinatorom sadnje Domagojem Horvatom, kao i kvalitetom sadnica te poštivanjem zadanih rokova – rekla je Matea Marek, koordinatorica projekta “Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost”.

Povodom sadnje novog drvoreda, Udruga KrEdA organizirala je i volontersku akciju koja je održana uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera zaštite, a okupljeni volonteri obojili su stupove zaštitne ograde oko posađenog drvoreda.

2 3 e1604928299568

Ovo je već drugi drvored koji je udruga KrEdA zasadila u Suhopolju zahvaljujući ovome projektu, a osim što će nastaviti aktivno raditi na uređenju okoliša lokalne zajednice, uskoro će biti tiskana i izdana “Omamina kuharica – orah” koja će sadržavati tradicionalne recepte s orasima, sačuvane od mama, baka i omama s područja općine Suhopolje.

Iduće godine, povodom završetka ovog projekta, organizirat će se nova manifestacija “Dani oraha u Suhopolju” s iznenađenjima za sve posjetitelje. Iz udruge pozivaju da sve aktivnosti ovog projekta pratite na facebook stranici Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost.

(Kulturna udruga KrEdA)

4 2 e1604928348480

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content