Ministrica Nataša Tramišak uručila akreditaciju regionalnog koordinatora Razvojnoj agenciji VIDRA

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, održala je sastanak s regionalnim koordinatorima. Tema sastanka koji se održao u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU, bila je priprema novog Višegodišnjeg financijskog okvira u koji će biti uključeni svi regionalni koordinatori 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba, Mehanizma za oporavak i otpornost, te akreditiranje regionalnih koordinatora.

S obzirom na to da važeće akreditacije regionalnim koordinatorima ističu 31. prosinca 2020. godine, Ministarstvo je produljilo trajanje važećih akreditacija do 31. prosinca 2023. godine, u skladu s člankom 65. stavak 2. Uredbe (EU) br.1303/2013 Europskog parlamenta i Vijeća od 17. prosinca 2013. godine.

Ministrica Tramišak je akreditaciju regionalnog koordinatora, između ostalih, uručila VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, odnosno njenoj ravnateljici, Emini Kovač. Regionalni koordinatori će u sljedećoj financijskoj perspektivi biti uključeni u decentralizirane funkcije upravljanja EU fondovima. Time se regionalne koordinatore usmjerava na ujednačeni rad i funkcioniranje kako bi bili produžene ruke ministarstva na regionalnoj razini, te tako pridonijeli ravnomjernom regionalnom razvoju RH.

(razvoj.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content