PRIJENOS BORBE NA RTL-U Svijet boksa s nestrpljenjem čeka spektakl između legendi: Mikea Tysona i Roya Jonesa Juniora

Svijet boksa s nestrpljenjem čeka spektakl između Mikea Tysona (54) i Roya Jonesa Juniora (51). Meč će se održati u noći sa subote na nedjelju u tri sata po našem vremenu.

Borba će biti revijalnog karaktera uz bizarna pravila, borci su u 50-im godinama i nosit će kacige i zabranjeni su im nokauti, ali svakako će biti zanimljivo vidjeti kako se legende boksa kreću u ringu – piše index.hr

Danas (subota) su odradili i posljednju formalnost uoči borbe, vaganje i sučeljavanje. Kad je Jones stao na vagu, izmjerena mu je težina od 95,2 kilograma, dok je Tyson težak točno 100 kilograma.

Jones nikad u karijeri nije bio teži, a čak i kad je osvojio teškaški naslov 2003. pobijedivši Johna Ruiza, težio je 87,5 kilograma.

S druge strane Tyson je na istoj kilaži kakvu je imao u drugoj fazi svoje karijere, od 1995. nadalje. Današnje vaganje pokazalo je da je jedan od najvećih svih vremena u sjajnoj fizičkoj spremi.

Nakon vaganja, uslijedilo je sučeljavanje koje je bilo napeto, ali kako je između dva borca stajala staklena pregrada, do fizičkog kontakta nije došlo.

Staklo ih je dijelilo na sučeljavanju

Tyson i Jones se ovaj put nisu jedan drugome unosili u lice, što je u ovakvim prigodama ritual, ali sudeći po ljutitim pogledima borba bi mogla biti izuzetno uzbudljiva.

-Za puno stvari koje sam u životu napravio rekli su mi da je bilo pogrešno, ali sve je ispalo dobro. I ovo ću napraviti tako da na kraju bude kako treba – rekao je Jones nakon vaganja.

Tyson je bio još kraći.

-Ja ću zadavati udarce, ostalo zavisi od Roya. Bježati neću, ići ću samo naprijed – poručio je Iron Mike.

Bit će to ekshibicijski meč dviju legendi

Radi se o ekshibicijskom okršaju od kojeg bi Tyson trebao zaraditi oko deset, a Jones Jr. oko tri milijuna dolara. Tyson, jedan od najvećih boksača svih vremena, obvezao se da će svu zaradu dati u dobrotvorne svrhe, što bi bila jedna od najvećih donacija nekog sportaša u modernoj povijesti.

Boksat će se osam rundi od dvije umjesto standardne tri minute. Tyson je na vaganju imao 100 kilograma, kao u drugoj fazi svoje karijere nakon 1995. godine, a suparnik je lakši od njega pet kilograma.

Tyson i Jones nikada se prije nisu sreli u ringu jer je pri kraju Tysonove karijere, poraza od Lennoxa Lewisa i trijumfa nad Cliffordom Etienneom, Jones odbio borbu zbog novca, smatrajući da je tada ponuđenih 33 milijuna dolara premalo.

Cijena pay-per-view prijenosa ovog meča u Americi je visokih 50 dolara. U Hrvatskoj će gledatelji borbu od 4 sata ujutro moći pogledati na RTL-u.

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content