PROJEKT “ZAJEDNO ZA MLADE KROZ JOB KLUB” Novi računalni operateri uspješno završili osposobljavanje, s novim znanjem lakše će do posla

Prva grupa polaznika osposobljavanja za obavljanje poslova računalnog operatera u okviru projekta „Zajedno za mlade kroz Job Klub“ 19. studenog 2020. godine uspješno je završila osposobljavanje te položila završni ispit. Dodjela uvjerenja održana je 24. studenog (utorak) u 16 sati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Omega.

JOBKLUB 3 Custom

Job Klub, projekt i jedinstveni centar za usluge i informiranje mladih o mogućnostima zapošljavanja, započeo je sa svojim radom 25.3.2019. godine te će trajati pune dvije godine. Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda Europske unije i vrijedan je nešto više od 800 tisuća kuna. Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, dok su se kao partneri pridružili Grad Virovitica, Razvojna agencija VTA te Udruga Klub mladih Virovitica.

-Kroz projekt smo uredili i opremili „Job Klub“ koji se nalazi na adresi Bečka 2, Virovitica te pozivamo sve zainteresirane da se uključe u naše radionice i usavrše svoje vještine aktivnog traženja posla. Naše radionice obuhvaćaju svladavanje vještina tipa kako se pravilno predstaviti poslodavcu te usavršavanje prezentacijskih i komunikacijskih vještina. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem maila [email protected], na mobitel 099-3128-538 ili osobno na adresi Bečka 2, Virovitica – istaknula je voditeljica projekta Suzana Štimac.

JOBKLUB 2 Custom

U razgovoru s koordinatoricom Job Kluba Martinom Gadanac, koja je ujedno i zaposlenica Zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Virovitica, saznali smo nešto više o samom projektu te o održanoj podjeli uvjerenja za prvu grupu polaznika osposobljavanja za obavljanje poslova računalnog operatera koja je uspješno položila svoj završni ispit.

– Upravo je završena prva grupa osposobljavanja za poslove računalnog operatera. Plan je kroz trajanje ovog projekta uključiti ukupno 55 osoba. Te osobe će proći radionice za traženje posla. Do sada su kroz radionice prošle četiri grupe i upravo je u tijeku posljednja, peta grupa. Planirane su još dvije grupe osposobljavanja za računalnog operatera – rekla je M. Gadanac. U posljednje dvije grupe planiran je i veći broj polaznika, kaže.

ŠTO O JOB KLUBU MISLI POLAZNICA KOJA JE UPRAVO ZAVRŠILA SVOJE OSPOSOBLJAVANJE ZA RAČUNALNOG OPERATERA?
Uz kvalitetnog predavača, svladati i teško gradivo bilo je lakše

JOBKLUB 5 Custom

Kako bi saznali nešto više kako su protekla predavanja, što je polaznicima bilo najteže, a što najzabavnije, razgovarali smo s Marinom Stubičar koja je ponosno držala svoje uvjerenje u ruci.

– Studentica sam Pravnog fakulteta u Osijeku, a upravo se na fakultetu traži numeriranje stranica i ostalo potrebno znanje o računalnim programima s kojima se studenti susreću, pa mi je ovaj program uvelike pomogao da usavršim svoje postojeće znanje. Na prijavu za osposobljavanje najviše me potaknulo upravo to što se svijet razvija i potrebne su informatičke znanosti i većinom njih poslodavci traže, pa je stoga ovaj tečaj savršena prilika da naučimo nešto s čime se nismo susreli u osnovnoj ili srednjoj školi, ali naravno da i utvrdimo ono što smo već naučili pa to sada želimo unaprijediti. Ovaj program obuhvaća osnove računala, obradu teksta, tablice i ostalo, dok se najviše pažnje posvećuje programima Excel i Word, koji se u poslovnom svijetu najviše koriste – objasnila je M. Stubičar. Govoreći o predavačima i edukaciji, rekla je kako je program počeo 29. rujna 2020. godine i završio 19. studenog 2020. godine.

– Stvarno je bilo super! Nemate osjećaj da predavanje traje oko mjesec dana. Mogu priznati da mi je najdraži bio Word, a najteži možda ipak Excel, iako to nije ništa što ne može svladati uz malo dodatnog truda i pažnje. U budućnosti se planiram zaposliti u svojoj struci, a u mojoj struci se upravo traži sve što sam ovdje naučila. Tomu je svakako doprinio predavač Siniša Siladić, koji je stvarno super – kaže Marina koja hvali pristup po kojem su polaznici od svog predavača imali svu potporu, jer je izvrsno prenio znanje, pružio im dodatne informacije i bio uz polaznike u svakoj fazi edukacije.

– Sve to samo je dodatno olakšalo ovaj program osposobljavanja i učinilo ga još zabavnijim – zaključila je Marina Stubičar.

 

job logo Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content