U virovitičkoj knjižnici održano predavanje na temu “Europa pred vratima Vaše tvrtke”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici održano je predavanje na temu “Europa pred vratima Vaše tvrtke” u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Virovitica i Razvojne agencije VIDRA te u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom u Hrvatskoj (Zagreb), Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica. Uz predstavnicu VIDRA-e Katarinu Ivanac, sve nazočne pozdravila je i Neda Martić, direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije. Potom je predavanje održala Irena Spahić iz Hrvatske gospodarske komore, odnosno Europske poduzetničke mreže Hrvatske.

IMG 2d26e8498d2eeeacef5f54ff36d4db49 V
Foto: K. Toplak

– Europska poduzetnička mreža, otvara vrata ka konkurentnosti i inovacijama. Gdje god se nalazili u Europi, dostupne su vam sve informacije potrebne za razvoj vašeg poslovanja te pronalaska kvalitetnih poslovnih partnera. Mreža pruža potporu i savjet gospodarstvenicima diljem Europe te im pomaže maksimalno iskoristiti mogućnosti Europske Unije i jedinstvenog europskog tržišta. Usluge Europske poduzetničke mreže specifično su kreirane za male i srednje poduzetnike ali su dostupne i poslovnim institucijama, istraživačkim centrima te sveučilištima u cijeloj Europi. Europska poduzetnička mreža sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija (komore, agencije, instituti..), pruža odlične kontakte i poveznice u 54 zemlje i 92 konzorcija: EU28, Norveška, Island, zemlje kandidatkinje (Crna Gora, Srbija,Turska, Makedonija), Švicarska, treće zemlje (Armenija, Čile, Rusija), te povezuje preko 4.000 eksperata s područja poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promidžbe konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i europskoj razini pa i šire. Stoga, ako trebate informacije o EU zakonodavstvu, pomoć pri transferu tehnologije ili ste u potrazi za poslovnim partnerom te informacijama o mogućnostima financiranja, Europska poduzetnička mreža je idealna polazna točka – naglasila je između ostalog, uz prigodnu prezentaciju Irena Spahić iz Hrvatske gospodarske komore, ujedno i iz Europske poduzetničke mreže Hrvatske.

IMG a13d2fac24b458cfbc1f4095d32ff23c V
Foto: K. Toplak

Cilj predavanja je bio informirati građane Virovitičko-podravske županije o radu Europske poduzetničke mreže u Hrvatskoj s naglaskom na usluge koje Mreža pruža poduzetnicima s područja Hrvatske, koje informacije su u mogućnosti pružiti i kako pomoći pri internacionalizaciji poslovanja i pronalasku potencijalnih partnera na stranom tržištu.

(vpz.hr, een.hr)

IMG b98262cb55c97c9c923bb161f807d1dc V
Foto: K. Toplak

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content