BOŽIĆ NAM KUCA NA VRATA Pogledajte kako školarci OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica vide božićne blagdane

Kroz radost, pjesmu, smijeh, igru, glumu i ples osnovne škole diljem Virovitičko-podravske županije pozdravile su nadolazeće blagdane. Neki nestrpljivo očekuju dolazak Djeda Božićnjaka, a neki se pak raduju nadolazećim božićnim praznicima. Svima je zajedničko da se u ovo božićno vrijeme vesele kolačima i slatkišima, vremenu provedenom s obitelji i prijateljima, a posebno se raduju darovima ispod bora. Neki od mališana ukrasili su učionice i hodnike raznim božićnim ukrasima, okitili su jelke i postavili lampice te tako odjenuli svoje škole u božićno ruho. Svaka osnovna škola je na jedinstven i kreativan način uz svoje učitelje i učiteljice obilježila ovo blagdansko vrijeme.

BOŽIĆNA JELKA

Stigla je zima, mjesec prosinac. Svi se vesele Božiću i kićenju božićne jelke. Na Badnjak navečer, tata je unese u kuću i svi je zajedno okitimo. Proširi se prekrasan miris borovine.
Ispod moje božićne jelke stoje male jaslice. Najvažnije su jaslice jer prikazuju Isusovo rođenje. Da bi jelka bila ljepša na grane stavljamo kuglice, lampice i ostale ukrase. Nijedno božićno drvce nije radosno ako nije okićeno. Božićna jelka može biti umjetna ili prava. Svaka je lijepa na svoj način. Kada je sve uređeno nestrpljivo čekamo Božić, Isusov rođendan.
Brat i ja se se najviše veselimo darovima, zajedničkom ručku jer to je blagdan obitelji.

Tena Jugović 4.C
Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica
Učiteljica : Snježana Hađija

 

Dina Denac 1. B OS I. B. M. VT ucit. Jasna Mikolic Custom

 

Božićno drvce

Stigao je mjesec prosinac.
Pripremamo se za Božić. Pripreme počinju
s postavljanjem adventskog vjenčića i paljenjem prve svjećice.
Redimo kuću i baka peče najfinije božićne kolačiće. Svake godine,
moje sestre i ja na Badnjak kitimo božićno drvce nakitom koji smo same odabrale.
To najviše volim!
Stavimo drvce na stalak, pjevamo , kitimo. Da bi drvce bilo ljepše, objesimo i ukrasne trake. Raspršimo po njemu lampice u svim bojama. Radosno pjevušimo i srca nam se ispune ljubavlju, divljenjem i srećom.
Za kraj uljepšavanja i kićenja, tata stavi na vrh srebrnu zvijezdu. Prostor ispod drvca ukrasimo borićima, ovčicama i malom štalicom. I pripreme su pri kraju.
Obožavam Badnjak jer znam da je sutradan Božić!

Doris Mihaljević 4.c razred
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica
Učiteljica : Snježana Hađija

 

IVANO TURNAJ 4.C OS I. B. MAZURANIC VT Custom

 

Daruj dobrotu

Božićno vrijeme je vrijeme ljubavi, mira, dobrote i darivanja.
Učenici 3. i 4. razreda PŠ Rezovac već od prvog razreda u vrijeme adventa provode projekt „20 dana dobrote“. Kroz tih 20 dana čine različita dobra djela, kojima žele obradovati prijatelje i članove svoje obitelji.
U školu su donijeli slatkiše i složili paketiće. U svaki su stavili božićnu čestitku. Paketiće su dostavili u Socijalnu samoposlugu. Nadaju se da će taj darak i čestitka obradovati neko dijete, jer „DOBRO JE ČINITI DOBRO“.
Učenici 3. i 4. razreda PŠ Rezovac i učiteljice Jelica Oluić i Lidija Kljajić-Ložnjak

IMG 74b0b2f149700c407c7b5f69caad48b1 V Custom

 

MOJE JUTRO

Jutro moje,
predivno je.
Kad otvorim oči,
ptičica mi na prozor skoči.
Izlazim iz sobe dobro naspavana
kao da sam sto godina bila uspavana.
Za doručak palačinka bi mi jedna sjela,
oh, finog li jela!
Odjeću za školu sam si pripremila,
al’ mama mi ju je zabunom pospremila.
Torbu na leđa, tenisice na stopala.
Ajoj! Briga me spopala,
temperaturu nisam izmjerila.
Na putu do škole
ne razmišljam o koroni.
Sretna sam što ću prijatelje vidjeti
kad školsko zvono zazvoni.

Doris Mihaljević 4.c
Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Virovitica
Učiteljica: Snježana Hađija

 

IVANO TURNAJ 4.C OS I. B. MAZURANIC VT Custom 2

 

PISMO DJEDU BOŽIĆNJAKU

Dragi Djede!
Ja sam pokušao biti vrlo dobar, ali nisam mogao najbolje. Vjeruj mi da ću biti najbolji sljedeće godine i da ću svima pomagati, sve slušati, sve učiti…
Želim sve najbolje svojim ukućanima, prijateljima i još im darovati ono što vole, sreću i ono što im treba. Mene ne zanimaju veliki darovi, ali ako dobijem velike poklone, ja bih ih dao nekome od svojih ukućana ili prijatelja. Meni možeš donijeti bilo što od svog srca.

Voli te tvoj Dominik

Dominik Kovačić, 4. razred PŠ Čemernica

 

Melani Maresic 1. B OS I. B. M. VT ucit. Jasna Mikolic Custom

 

BOŽIĆ U MOJOJ OBITELJI
Ahhh, Badnjak je! Moja se obitelj okupila oko bora. Svi ga zajedno s ljubavlju u veselju kitimo.
Mi smo jedna jako kreativna obitelj. Svake godine za Božić nešto izrađujemo. Na primjer: kuglice za bor, male zelene boriće, teglice za slatkiše i tako dalje. Navečer kada se otuširamo u toploj vodi, obučemo se u Božićne pidžame i operemo bijele zubiće, svi zajedno sjednemo pred televizor. Naravno, kako bi prošao jedan veseli, zimski Badnjak ako ne s Božićnim filmom. Inače smo moj brat i ja budni do ponoći jer ne možemo dočekati Božić. Naravno, mi najradije ni ne bi spavali. Ali, ipak, uvijek zaspimo jer smo se umorili od razmišljanja o veselom Božiću: što ćemo dobiti, što ćemo raditi… Uvijek se ja prva probudim na Božićno jutro, ali to moji roditelji ne znaju. Kada se probudim, kao neki mišić, virim kroz topli krevetac, provjeravam je li se netko probudio. Nakon nekoliko minuta evo nas pred borom. Otvaramo poklone dok se u kući osjeti miris raznih keksića. Svaki Božić je kod nas prepun pjesmica. Na veseli ručak nam dolaze bake, djedovi, tete, tetci, prijatelji. Dajemo svima iz obitelji darove.
I tako mi provodimo naše Božiće sa zabavom, darivanjem i igranjem. Po meni, oni darovi u koje ste uložili mnogo truda su najvrjedniji darovi.

Nika Rajković, 4. razred PŠ Čemernica

 

bpravak 3 Custom 1

 

DJECA SUPERJUNACI

Hej! Ja sam Nora. Dolazim iz dalek i lijepe zemlje po imenu Superić. U toj zemlji su me učili kako biti super junakinja. U super školi sam imala sve petice, a kada imate sve petice i završite fakultet postajete super junaci. Ja sam završila fakultet pa sam sada po zanimanju super junakinja. Kao i svi junaci, ja imam dugi crni plašt, plavo odijelo i čarobne cipele.
Ako niste znali, uskoro će Božić. Počela sam se malo čudno osjećati. Što ako sam bolesna? Ne želim preležati cijeli Božić u krevetu kao medvjed zimu. Jutros sam se probudila i digla iz svog velikog kreveta. Osjećala sam jako neobično. Odlučila sam pospremiti krevet, ali krevet je već bio pospremljen. Nakon nekog vremena shvatila sam da imam moći. Počela sam smišljati svakakve planove. Od jednom sam si rekla: „Zašto ne bi ove godine pomogla Djedu Božićnjaku raznositi poklone?“ Utipkala sam jedan čaroban broj i kliknula na veliki ekran. „Halo? Jesam li dobila Djeda Božićnjaka?“ rekla sam. „Da, ovdje Djed Božićnjak. Izvolite? Ho, ho ho!“ Ispričala sam Djedici svoj plan, a on je pristao. Svoj djeci svijeta ispunit ću želju da na Božićno jutro ispred velikog bora ili malog, sjajnog i šarenog bora ugledaju šareni dar. Oduvijek sam željela nekome ispuniti želju. U jedanaest sati navečer Djed i ja smo spakirali šarene darove u veliku crven vreću. Upregnuli smo sobove i krenuli isporučivati djeci poklone. Nakon dužeg vremena isporuka darova je završila. Ove noći sam nemirno spavala. Ujutro mi je Djed Božićnjak javio da su djeca saznala da sam ja pomogla raznositi poklone. Bila su jako sretna.
Moram vam priznati da sam se rasplakala kada sam čula da su djeca jako sretna, a i ja Sretan Božić!
Leona Ella Šmiderkal, 4.razred PŠ Čemernica

20201211 083835 Custom

 

U SUSRET BOŽIĆU
Počeo je Advent. Zapalili smo prvu svijeću NADE.
Nećemo se moći okupljati , ali to nas neće spriječiti da smo sa obitelji . Trgovine se pune božićnim ukrasima , izlozi se ukrašavaju . Ove godine se nadam da će bijeli snijeg ukrasiti naš predivni grad. Prije Božića , djeca iščekuju Svetog Niku . On je zaštitnik sve djece i odraslih . U mom gradu sve je svečano i lijepo. U kući miriše kolači, crtam i pravim čestitke i veselim se poklonu ispod okićenog bora.
Djeca se vesele malom Isusu u štalici , jer u BOŽIĆNOJ noći svemir od ljepote blista.

Marko Horvat 4.c
Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica
Učiteljica : Snježana Hađija

 

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica želi svima sretan i blagoslovljen Božić te ispunjenu i uspješnu 2021. godinu.

[g-gallery gid=”616473″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content