Čestitka Općeg sindikata MUP-a RH u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana

Poštovani članovi i kolege policajci, vatrogasci, pravosudni policajci;

Iza nas je iznimno teška i neizvjesna godina, sa izazovima koji su pred nas postavljeni, a kojih se ne bi posramili niti najpoznatiji Hollywoodski blockbusteri.

Uz još uvijek vrlo niske plaće u odnosu na druge državne službenike i prosječne plaće u RH, mi smo, svi skupa ponovno bez obzira na nezadovoljstvo odradili svoj posao najbolje što smo mogli, onako kako nam ZOPPO i prisega nalažu, zaštita života i imovine, zaštita ustavnog poretka pa sve ostalo.

Ono što je oduvijek najzanimljivije kod hrvatskog policajca je to da kad mu je najteže, on je najbolji. Tako je bilo u ratu, tako je sada u miru i tako će biti uvijek, jer ovaj posao se radi srcem, ljubavlju i nevjerojatnim odricanjem, a to ne može svatko. Nas šaka ljudi koja se brine o sigurnosti svakog kutka domovine, odrađujemo ovaj posao jako dobro, bez obzira što nas napadaju kriminalci i nasilnici, bez obzira što nas je dosta oboljelo od COVIDA-19, što smo svi skupa i u više navrata bili izolirani, neki od nas su izgubili domove u potresu, nečiji su bračni partneri dobili otkaze u privatnom sektoru zbog svih ovih okolnosti koje je prouzročila pandemija i posljedično nova pravila koja su nam nametnuta svima kao građanima.

Divim Vam se osobno i želim Vam čestitati na hrabrosti, ustrajnosti i stavu u vremenima koja su neizvjesna, izazovna i vrlo opasna za sve nas.

Neka Vam je sretan nadolazeći Božić i sretna, blagoslovljena i zdrava 2021. godina, u nadi da ćemo uskoro svi biti puno bezbrižniji i opušteniji u društvu svojih obitelji.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content