“MI NISMO SAMI” Završio hvalevrijedan projekt podjele humanitarne pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije krajem kolovoza započela je podjelu humanitarne pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji slabije kupovne moći na području Virovitičko-podravske županije kroz projekt “Mi nismo sami”, koji je trajao do pred kraj prosinca.

Nositelj projekta “Mi nismo sami”, prijavljenog na natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja kroz projekt “Psihosocijalno osnaživanje hrvatskih branitelja” koji je objavljen u svibnju ove godine, a veže se uz koraonavirus i njegovo djelovanje na braniteljsku populaciju, bila je Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije u suradnji s dr. Elvirom Koić, Udrugom HUPS, Zavodom za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ i Crvenim križem Slatina.

Osim podjele paketa pomoći, održane su i ankete putem telefona o utjecaju korononavirusa na braniteljsku populaciju, a i sami branitelji su popunjavali ankete, barem dok su to epidemiološke mjere dozvoljavale. Ankete su provedene u suradnji s Udrugom HUPS i dr. Elvirom Koić.

Kroz projekt “Mi nismo sami”, ZUiČ HVIDR-a VPŽ podijelila je 120 paketa pomoći, a obuhvaćeno je oko 500 korisnika.

Kako je rekao predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, i sljedeće godine će se prijaviti na natječaj, ako bude raspisan. Zadnje dvije podjele paketa bile su na području općina Čađavica i Sopje, te grada Orahovice, uoči samog Božića.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli i D. Mataz)

[g-gallery gid=”616806″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content