Od 138 jučer cijepljenih u Osijeku zasad nitko nema nuspojave

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je u KBC-u Osijek testirano 160 uzoraka od kojih je 47 bilo pozitivno. Najviše novopozitivnih osoba je s područja grada Osijeka i prigradskih naselja, njih 15, dok je u Našicama 8, Donjem Miholjcu 7, Đakovu 4 i Belom Manastiru 3 novopozitivne osobe. U općinama Darda, Đurđenovac i Valpovo su po dvije, a Bizovcu, Feričancima, Koški i Podgoraču po jedna novooboljela osoba.

Na bolničkom liječenju je 205 Covid pacijenata, od kojih je 158 u Kliničkom bolničkom centru Osijek ( 44 na respiratoru), dok je 47 smješteno u Opću županijsku bolnicu Našice. U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je šest Covid pozitivnih osoba u dobi od 66 do 88 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 2.490 osoba.

Policijski službenici u provjeri pridržavanja propisanih mjera samoizolacije, te nadzoru objekata nisu utvrdili niti jedno kršenje. U 103 nadzora koliko su obavili inspektori i službenici civilne zaštite, utvrđeno je 12 nepravilnosti za koje su izdani nalozi za njihovo otklanjanje.
Tijekom posljednja 24 sata u kontroli propusnica na osam nadzornih punktova, osječka policija evidentirala je prolazak 2.086 vozila s 2.804 osoba, od kojih je 7 bilo bez valjane propusnice te im nije dopušten prolazak. Od početka primjene ovog nadzora provjereno je 14.037 vozila i 18.863 osoba, a bez propusnice je zatečeno ukupno 60 osoba.

Na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije razmatrana je aktualna epidemiološka situacija te početak cijepljenja protiv koronavirusa na području županije.

– Odmah po stizanju prvih doza cjepiva na naše područje počelo je i cijepljenje, koje će biti završeno najkasnije do 31. prosinca. Jučer je cijepljeno 138 osoba, i to 86 zdravstvenih djelatnika i 52 štićenika u domovima za starije i nemoćne osobe, a ni kod jedne osobe nisu primijećene nuspojave cjepiva. Prema informacijama iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ostale doze cjepiva dolazit će jednom tjedno u županijske zavode, a za Zavod za javno zdravstvo OBŽ predviđen je tjedno jedan paket s 975 doza cjepiva. Cijepljenje će se nastaviti po prioritetima i u ostalim domovima i zdravstvenim ustanovama, dok se masovno cijepljenje očekuje otprilike za mjesec dana – izvijestila je Nataša Turić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Dodala je kako je prošlog tjedna počelo uzimanje uzoraka za testiranja na koronavirus (i) u Valpovu, a od danas u Belom Manastiru, čime je smanjen pritisak na mjesta za uzimanje uzoraka u Osijeku.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content