Odbjegli bik Joza pronašao stalan dom! Uživa na imanju Višnjica, a društvo mu prave konji

Bik, koji je potkraj studenoga pri regularnom izlasku iz kamiona u tvornici za proizvodnju i preradu mesa Mesoprerada u Slatini, uspio probiti sigurnosnu žicu i pobjeći, danas zasluženo uživa.

Naime, njegov novi vlasnik, koji želi ostati anoniman, potvrdio je da naš bik Joza uživa na mjestu nekadašnje pustare gdje se danas prostire agro-turističko imanje Pustara Višnjica s bogatom ruralnom baštinom, a uređeno u skladu s tradicijom. Imanje je smješteno u pitomoj ravnici između obronaka Papuka i rijeke Drave, pokraj grada Slatine.

– Društvo će mu u ograđenim pašnjacima praviti konji, a djelatnici pustare pružit će mu  cjelovitu brigu, po svim visokim standardima o dobrobiti životinja. Bit će to ugodno društvo biku Jozi i lijepa turistička atrakcija za sve naše male i velike posjetitelje, koje s nestrpljenjem očekujemo. Do tada biku Jozi želimo veselu dobrodošlicu – poručio je Igor Krpačić, direktor Pustare Višnjica.

Bik Joza 5 Fotor
Foto: Mesoprerada

– Još jednom zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u potrazi za Jozom. Želite li vidjeti ovog bijelog bika, sad već legendu u Slavoniji, ali i šire, imanje Višnjica je otvoreno za javnost stoga ga možete tamo i posjetiti. Ovom prilikom još jednom bismo zahvalili i svim našim građanima koji su nam pomogli u potrazi. Ugodne blagdane i sretnu novu 2021. godinu – poručio je tim Mesoprerade.

(www.icv.hr, Mesoprerada)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content