Općina Feričanci dodijelila stipendije studentima, ali pomaže i srednjoškolcima i osnovnoškolcima

- PROMO -

Za stipendije u studijskoj 2020./2021. godini, Općina Feičanci osigurala je u proračunu iznos od 180 tisuća kuna.

Za mjesečnu stipendiju od 600 kuna prijavilo se 30 studenata i svi su ostvarili pravo na novčanu pomoć koja će se isplaćivati kroz 10 mjeseci.

Prema riječima načelnika općine Marka Kneževića, stipendije se dodijeljuju bez obzira na uspjeh i imovinsko stanje, a jedini uvjet je da su redovni studenti s prebivalištem na području općine Feričanci.

Općina Feričanci nije zaboravila ni pomoć izvanrednim studentima koji žive u teškim financijskim okolnostima, pa će se njima dodijeliti jednokratna pomoć, a za to je dovoljno da se studenti pismenim zahtjevom obrate Općini.

Pomoć nije izostala ni kad su u pitanju osnovnoškolci i srednjoškolci. Ovim “manjima” kupuju se bilježnice i ostali radni materijali te sufinancira školska prehrana, dok srednjoškolcima koji putuju u Našice ili Orahovicu, Općina sufinancira mjesečnu autobusnu kartu. Oni koji se školuju u Osijeku ili Đurđenovcu ili drugim gradovima i općinama ostvaruju pravo na mjesečni džeparac od 200 kuna, a za njega se godišnje javi njih 20-ak.

Premda svjesni kako nije u pitanju veliki novac, u Općini ističu kako se trude bar malo pripomoći u složenoj materijalnoj situaciji svakog polaznika te će nastaviti djelovati za dobrobit djece.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content