Prva cijepljena u Osijeku je baka Ružica: “Odlučila sam se jer mislim da je pametno slušati struku”

Sedamdesetpetogodišnja Ružica Patajac, korisnica osječkog Doma za starije u Drinskoj ulici, prva je cijepljena osoba u Osječko-baranjskoj županiji.

-Za sada je osjećaj dobar, vidjet ćemo kasnije hoće li biti nuspojava. Ne bojim se što sam se cijepila i odlučila sam se na to zato što mislim da je pametno slušati struku, ono što kažu epidemiolozi. Kroz život sam prošla sva procijepljivanja koja su bila i nikada nisam imala nikakve probleme, rekla je gospođa Ružica. Premda je korisnica Doma već 30 godina, nikada, ističe, nisu živjeli na način kako im je to sada nametnuo koronavirus.

– Život u Domu se promijenio uslijed pandemije, nema više zajedničkih druženja i okupljanja, puno stvari smo se morali odreći. Ali privikli smo se na “novo normalno” , pridržavamo se uputa Stožera i primjenjujemo sve epidemiološke mjere, ističe gospođa Ružica dodajući kako svojim “sustanarima” savjetuje cijepljenje kako bi zaštitili, sebe ali i druge.

IMG 0895

Prema riječima Mate Lukića, ravnatelja Doma zdravlja Osijek danas će se procijepiti 30-tak korisnika Doma.

– Sutra u 9 sati se nastavlja cijepljenje, a za ovaj Dom je predviđeno ukupno 250 doza – izvijestio je Lukić.

U županijski Zavod za javno zdravstvo danas je oko 12.30 sati pristiglo 645 doza, a sve cijepivo je distrubirano na različite lokacije u tri Doma umirovljenika u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru, zatim Zavod za hitnu medicinsku pomoć Osječko-baranjske županije, KBC Osijek i u Opću županijsku bolnicu Našice.

-Svaki tjedan će pristizati nove doze i to jedna kutija, a “masovnije” cijepljenje bi moglo biti kroz mjesec do dva dana – izvijestila je Nataša Turić, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

IMG 0896

Danas je procijepljen i jedan dio medicinskg osoblja KBC-a, a među prvima je bio dr. Ivan Radoš, predstojnik Klinike za anesteziologiju i voditelj Respiracijskog centra osječke bolnice.
-Dosad smo se cijepili zbog brojnih bolesti, mislim da naše kolege i građanstvo ne treba biti strah cijepiti se i na taj način spriječiti nepotrebne smrti u budućnosti. Trenutno imamo 50 bolesnika u Respiracijskom centru od čega je 47 na respiratoru. To su kritični bolesnici, najteži bolesnici inficirani sa Covidom, istaknuo je Radoš. (www.icv.hr, tj)

IMG 0898

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content