Stanje u prometu prošlog tjedna: Evidentirano 14 prometnih nesreća, jedna osoba teško ozlijeđena

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i jedna lako – izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Daleko najveća problematika zabilježena je u srijedu kada je u samo jednom danu evidentirano sedam prometnih nesreća različitih vrsta i uzroka, a među njima i najteža prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila u slijetanju vozila s ceste uzrokovanom upravljanjem vozilom neprilagođenom brzinom u Kozicama teško ozlijeđen.

Tri prometne nesreće su uzrokovali vlasnici pasa koji su držali životinje bez nadzora, a u jednoj od njih je vozač bicikla lako ozlijeđen. Utjecaj alkohola nije utvrđen kod niti jednog vozača.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,47 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 43 godine u utorak u 12,40 sati u Slatini. Ovaj vozač bicikla je višestruki počinitelj prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Protekli tjedan je najveća brzina kretanja vozila utvrđena u srijedu u 15,55 sati u Čađavičkom Lugu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač teretnog automobila – kombi vozila slovenskih registarskih oznaka upravljao brzinom od 108 km/h.

Ukupno je protekli tjedan utvrđeno 59 prekršaja, od kojih 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 12 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

(PU virovitičko-podravska, foto: ilustracija, I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content