Stanje u prometu prošlog tjedna: Evidentirano 8 prometnih nesreća i 9 naleta na divljač

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom i 9 naleta na divljač, izvijestila je PU virovitičko-podravska. Utjecaj alkohola je utvrđen kod jednog vozača osobnog automobila koji je zbog toga sukladno odredbama Prekršajnog zakona uhićen.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,41 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 30 godina u četvrtak u 14,45 sati između Male i Velike Črešnjevice. Ovaj vozač bicikla je višestruki počinitelj prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kažu iz policije.

Ukupno je protekli tjedan utvrđeno 167 prekršaja, od kojih 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 41 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, i dr.

I tijekom proteklog vikenda su policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci teškog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Od ukupno 58 prekršaja sankcioniranih u tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content