Zdravstvo u 2021: Kreće obnova rodilišta OB Virovitica, gradit će se ambulanta u Gornjem Bazju i nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu VPŽ

Ako gledamo današnje uvjete za rad zdravstvenih djelatnika, oni doista nikad nisu bili bolji u Virovitičko-podravskoj županiji. Izgrađena je nova dnevna bolnica, opremljeni su histopatološki, citološki i biokemijski laboratorij te internistička dnevna bolnica.Na magnetsku rezonancu više se ne mora u Zagreb ili Osijek, tu je i moderni CT uređaj. Zavod za hitnu medicinu u zadnje dvije godine dobio je 12 novih vozila.  Energetski su obnovljene i opremljene ambulante diljem županije. No tu se ne misli stati, jer ulaganje u zdravstvo je ulaganje u život sviju nas. O tome je bilo govora na sjednici Županijske skupštine, a o projektima u zdravstvu govorio je župan Andrović.

bolnica virovitica

– Naša briga i skrb o zdravlju stanovnika Virovitičko-podravske županije je naša obveza. Prijavili smo tri velika projekta kroz mehanizam za oporavak. Adaptaciju 2 kata D zgrade opće bolnice Virovitica. To je novo rodilište vrijedno oko 8 milijuna kuna. Ove godine smo planirali Zgradu za hitnu medicinu VPŽ, no kako nije bilo otvorenih natječaja, planiramo ne nagodinu. Tu je i energetska obnova zgrada A B i C Opće bolnice Virovitica, za što smo osigurali dodatnih 10 milijuna kuna. S time bi cijela VT bolnica bila obnovljena, a iznos koji ćemo uštedjeti za režijske troškove, uložit ćemo u poboljšanje uvjeta rada zdravstvenog osoblja. U 2021. godini krećemo s gradnjom ambulante u Gornjem Bazju, koja će niknuti u suradnji s općinom Lukač. Naravno, za sve ovo, iznimno su nam važni ljudi. Osigurali smo sredstva za sufinanciranje kamata na stambene kredite liječnika u iznosu od 120.000,00 kn, kao i sredstva za sufinanciranje najma stana liječnicima u iznosu od 330.000,00 kuna. Osim toga, potpisali smo ugovor o gradnji „sigurne kuće“, za što smo dobili 10 milijuna bespovratnih kuna – naglasio je o zdravstvenim projektima na području VPŽ virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content