Dok čekaju topao dom, napušteni psi iz virovitičkog Skloništa od zime se skrivaju u doniranim kućicama

Prošle godine 418 napuštenih pasa iz virovitičkog Skloništa za životinje dobilo je drugu priliku i pronašlo dom. „Virovitičke njuške“ dom pronalaze diljem Hrvatske, ali i izvan države. Slovenija i Njemačka samo su neke od zemlja čiji su stanovnici za udomljavanje ljubimaca izabrali baš virovitičko Sklonište. Nije im teško prijeći stotine kilometara, pa su tako prošloga mjeseca udomitelji iz Dubrovnika putovali avionom kako bi što prije upoznali i kući poveli novog člana obitelji.

Prema riječima voditelja Skloništa Zvonimira Zečevića, broj pasa koji pronađe dom je velik, no istovremeno stalno je velik i broj onih koje nesavjesni ljudi napuštaju, tako da boksovi u virovitičkom Skloništu nikada nisu prazni. Stoga svaka pomoć volontera i građana dobro dođe. A toga u virovitičkom Skloništu ne manjka. Donacije hrane, igračaka, opreme pa i kućica za pse, stalno pristižu.

Posebno znače donacije kućica, kojih je u posljednje vrijeme sve više. Jedan od nedavnih donatora je i Petar Požežanac iz Virovitice. Skloništu je zasad donirao dvije kućice koje je izradio, no na tome ne namjerava stati.

– Inspiracija za izradu psećih kućica mi je došla kada sam dobio psa, odlučio sam mu samostalno napraviti kućicu i tu je zapravo sve počelo. Ljubav prema drvetu mi je prenio otac još kada sam bio dijete, od njega sam naučio osnove rada s drvetom, ali do izrade prve kućice nisam ništa samostalno izradio. Bio sam zadovoljan kako kućice izgledaju i želio sam napraviti nešto kako bi pomogao ostalim psima pa sam izradio dvije kućice te sam ih odlučio pokloniti u virovitičko Sklonište kako bi napuštenim psima barem malo uljepšao ove hladne dane. U budućnosti svakako planiram još donacija za sklonište, što kroz hranu, što kroz izradu kućica – rekao nam je Petar.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content