FOTO Pitomača pružila jak otpor i dalje neporaženoj Zelini: Ferić najefikasnija u minimalnom domaćem porazu

U sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači odigran je odgođeni susret 8. kola 2. hrvatske lige Sjever između rukometašica Pitomače i vodeće ekipe lige, Zeline. Gošće su na kraju došle do minimalne pobjede 33:32.

Od samog početka rukometašice iz Svetog Ivana Zeline imale su prednost. Pitomačanke su u prvom dijelu u pet navrata uspjele poravnati rezultat. U tom razdoblju igralo se bez puno vratarskih obrana, tako da se na odmor otišlo s prednošću Zeline 19:16. Motor gostujućeg sastava Tanja Mađarac dominirala je susretom i nizom svojih poteza potvrdila svoju kvalitetu.

IMG 4887

U drugom dijelu obostrano su se razbranile vratarke. Gošće su konstantno držale prednost od tri do pet zgoditaka. Sredinom drugog dijela domaća trenerica Sanja Šandrovčan iz igre je “izvadila” nekoliko standardnih prvotimki što koriste gošće i odlaze na šest zgoditaka prednosti u 54. minuti (31:25). Igračice Zeline su bile uvjerene da je susret gotov, međutim nije bio tako. Predah je očito dobrodošao domaćim prvotimkama, koje u igru ponovno ulaze u posljednjih šest minuta i serijom 6:1 u pretposljednjoj minuti dolaze do poravnanja 32:32.

IMG 4995

Šesnaest sekundi prije kraja iz opravdano dosuđenog sedmerca Zelina je povela 33:32. U preostalih desetak sekundi Pitomačanke nisu uspjele postići zgoditak vrijedan jednog boda. Dva boda putuju u Zelinu. U domaćim redovima mogu žaliti za tri neiskorištena sedmerca i četiri izgubljene lopte, koje su nesmotreno umjesto u kontru, bačene u ruke gostujućih rukometašica.

-Opet se osjetilo da moje igračice nisu redovite na treninzima, što su kvalitetne gošće iskoristile i došle do zaslužene pobjede – nakon utakmice rekla nam je trenerica Pitomače Sanja Šandrovčan.

IMG 5006

Pitomača: Iva Biuk, Iva Blažević (14+0), Erin Pintarić, Nina Ferić 12, Tamara Štefanec 7 (1), Antonela Brlas, Sofija Martinčević, Nika Pintarić, Marija Roberta Magić 2, Valentina Šanteković 2, Maja Biuk, Ana Šimić Kaša, Dora Šandrovčan 4 (2) i Vita Domijan 5. Trenerica: Sanja Šandrovčan.

Sedmerci: 6 (3)

Isključenja: 6 minuta (Štefanec, Šanteković i D. Šandrovčan sve po dvije minute).

(www.icv.hr, mš; foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”618805″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content