FOTO S radom započeo Dječji vrtić Bambi u Sopju i oduševio 24 mališana koji u njemu mogu biti svakog dana od 6,00 do 16,00 sati

Dječji vrtić “Bambi” u Sopju, započeo je s radom. Nakon provedbe natječaja i zapošljavanja adekvatnog kadra, odnosno dva odgojitelja od kojih jedan obnaša i dužnost ravnatelja vrtića, proveden je i natječaj za upis djece u vrtić, te su poduzete sve potrebne mjere kako bi se mogle poštivati epidemiološke i ostale mjere koje su na snazi zbog situacije s koronavirusom. Time su se stekli uvjeti za početak rada vrtića u koji je upisana jedna odgojna skupina od 24 djece u dobi od 3 do 6 godina. Izgradnju Dječjeg vrtića ”Bambi” je s 85 posto financirana sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a s 15 posto sredstvima Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva poljoprivrede. Vrijednost izgradnje vrtića, za koji je projektnu dokumentaciju izradila županijska razvojna agencija VIDRA, iznosila je 4.875.304,00 kuna, a stručni nadzor 101.280,00 kuna. Radove je izvela tvrtka Građenje Marković d.o.o. iz Slatine. Iako je prvotno, planiran upis većeg broja djece u dvije odgojne skupine, ove će godine predškolci nastaviti pohađati vrtić u Slatini kako im se usred pedagoške godine ne bi remetio program premještajem u novi vrtić.

Bero 2

Kako su se djeca, 24 mališana, prilagodila na novu sredinu, došao se uvjeriti načelnik Općine Sopje, Berislav Androš.

– Na ljeto planirano otvoriti natječaj za zapošljavanje još dva odgojitelja kako bi na jesen mogli krenuti s punim kapacitetom rada vrtića koji trenutno nudi desetosatni program boravka u vrtiću i to od 6,00 do 16,00 sati, ovisno o potrebama roditelja – rekao je načelnik Androš izrazivši zadovoljstvo brojem djece na području općine zbog čega je ovaj financijski najveći i najvažniji projekt ispunio svoju svrhu te dodao:

– To je ulaganje u budućnost i briga za mlade, a realizacija ovog projekta uklopit će se u jednu veliku cjelinu, budući da na području općine imamo i brojne projekte koji obuhvaćaju ne samo mlade, već i stare i nemoćne, odnosne sve skupine društva. Osobito želimo podići standard življenja kako starijih tako i mladih obitelji zajedno sa svom djecom, od studenata do onih vrtićke dobi koja su sada dobila i prekrasan vrtić za sretnije odrastanje i kvalitetniju pripremu za školovanje i sve ono što ih u životu očekuje. Drago mi je da smo našim odlukama uspjeli realizirati i ovaj projekt te doprinijeti tome da općina Sopje bude mjesto ljepšeg življenja – zaključio je Androš.

IMG 5217

Novi dječji vrtić u Sopju je prekrasno zdanje, a nekoliko riječi nam je kazao i ravnatelj Dječjeg vrtića Bambi, Zrinko Grgić.

– Iako je vrtić započeo s radom, intenzivne pripreme za dolazak mališana započele su početkom ove godine – istaknuo je ravnatelj sopjanskog Dječjeg vrtića ”Bambi” Zrinko Grgić.

– Trenutno smo u procesu prilagodbe. Djeca su nas iznenadila svojom reakcijom na sam vrtić. Kolega Marko i ja smo oduševljeni atmosferom u grupi, jer su djeca prihvatila novo okruženje kao da su tu već više godina. Plan je u rujnu otvoriti i jasličku skupinu, no za sada smo zadovoljni i ovom jednom, tim više što su i djeca i njihovi roditelji iskazali pozitivne reakcije i zadovoljstvo. Svi smo sretni – rekao je ravnatelj Grgić, te dodao da su za djecu tijekom boravka u vrtiću pripremljene razne aktivnosti koje će biti prilagođene prema interesima djece da kroz igru i zabavu puno toga nauče i kvalitetno provedu vrijeme, steknu nove prijatelje i upravo kroz prijateljstvo i zajednička druženja spoznaju svijet koji ih okružuje.

Dječji vrtić Bambi u Sopju, jedan je od 11 vrtića koji se grade sredstvima Ministarstva poljoprivrede (Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj). Svoja vrata su do sada otvorili vrtići u: Gornjem Bazju, Ćeralijama, Svetom Đurađu, Špišić Bukovici i Sopju. Preostali vrtići su u: Velikom Rastovcu, Čađavici, Čačincima, Gradini, Suhopolju te vrtić u Orahovici na kojem još nisu počeli radovi. (www.icv..hr, ADF; Foto: Dragutin Fišli)

[g-gallery gid=”619066″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content