GDCK Virovitica za Banovinu prikupilo više od 30 tona humanitarne pomoći: Najviše volonterskih sati odradili Filip Betlemović i Ivan Vrbanić

Od prvog dana potresa u GDCK Virovitica organizirano je 24-satno dežurstvo za sva pitanja vezana uz potres. U 3 dana prikupilo se 24,2 tone hrane i higijenskih potrepština i 7.290 litara vode. Od prikupljenih količina do sada je u skladište GDCK Petrinja i centralno skladište Hrvatskog Crvenog križa na zagrebačkom velesajmu otpremljeno 22 tone hrane i higijenskih potrepština i 6500 litara vode. Zajedno s prikupljenom humanitarnom pomoći na području djelovanja GDCK Virovitica (Grad Virovitica i općine Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica) prije nekoliko dana, a u dogovoru sa načelnikom općine Čačinci, otpremljena je u skladište GDCK Petrinja humanitarna pomoć koju su prikupili stanovnici Čačinaca.

Volonteri u aktivnostima utvrđivanja količina humanitarne pomoći

Kroz 10-ak dana angažirali su 88 volontera koji su radili na sortiranju namirnica i higijenskih potrepština, utvrđivali količine prikupljene humanitarne pomoći u kilogramima i komadima te iste utovarali i istovarali u prijevozna sredstva. Ukupno su odradili 1.037 radnih sati.

– Posebno se zahvaljujemo volonterkama i volonterima koji su nam pomogli u utvrđivanju točnih količina prikupljene i otpremljene humanitarne pomoći, a koji su odradili više od 25 volonterskih sati. To su: Slavko Bardić, Filip Betlemović, Robert Blažević, Darija Duvnjak, Dora Duvnjak, Zoran Klešić, Sara Novosel, Slavica Sober Baivić, Ivan Vrbanić, Krunoslav Vučković i Smilja Vujić. Najviše volonterskih sati odradili su Filip Betlemović (38 sati) i Ivan Vrbanić (34 sata). Budući da GDCK Virovitica nema svoj vlastiti skladišni prostor, Grad Virovitica nam je za skladištenje humanitarne pomoći dao na raspolaganje mjesne domove u Čemernici i Taborištu. S više mjesta prikupljanja (OŠ Ivane Brlić Mažuranić, OŠ Vladimir Nazor, Mjesni dom Rezovac i Mjesni dom Sveti Đurađ) otpremljene su sve prikupljene namirnice u skladišta u Čemernici i Taborištu vozilima OPG Igor Brlas, Grafiti Becker d.o.o. i Zvonimira Martinčevića – poručili su iz GDCK-a.

Volonteri na terenu u Petrinji

Od 02. do 20. siječnja 2021. godine na terenu u Petrinji bilo je 9 članova Gradskog interventnog tima (Ivan Ćavarušić, Denis Delić, Mario Grgurić, Rudolf Ilić, Damir Košić, Milenko Milovanović, Sara Novosel, Goran Perović i Marijo Radelić – svi po 2 dana) te 4 volontera (Mato Bastalić – 2 dana, Mihaela Bastalić – 2 dana, Ines Klaić – 5 dana i Elvis Kovačević – 5 dana). Svi volonteri radili su na dostavi humanitarne pomoći na terenu u Petrinji i okolici, te u skladištu GDCK Petrinja.

– Naša volonterka Sara Novosel od prvog je dana prepoznata po iznimnim organizacijskim sposobnostima te je i danas angažirana u organizaciji rada skladišta GDCK Petrinja. Na molbu Hrvatskog Crvenog križa, GDCK Virovitica ustupilo je svoje dostavno vozilo za potrebe prijevoza humanitarne pomoći po terenu u Petrinji i okolici u 2 navrata po 7 dana – kažu iz virovitičkog GDCK-a.

Pomoć obiteljima sa područja Banovine

Obiteljima sa područja Banovine koje su privremeni smještaj pronašle na području djelovanja GDCK Virovitica, a koje su im se obratile za pomoć, osigurali su hranu i higijenske potrepštine. Za 9 obitelji koje zajedno imaju 35 članova do sada su isporučili preko 500 kilograma hrane i higijenskih potrepština. Prema podacima s kojima raspolaže GDCK Virovitica na današnji dan u 7 domaćinstava smještene su 22 osobe i 3 sibirska samojeda.

– Zahvaljujući odazivu naših sugrađana na apel o prikupljanju humanitarne pomoći GDCK Virovitica će nastaviti pružati svu potrebnu pomoć za cijelo vrijeme njihova boravka na našem području – poručuju.

(www.icv.hr, GDCK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content