Koronavirus u OBŽ: Pozitivno tek 5,9 posto testiranih uzoraka, preminule dvije osobe

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 222 uzorka od kojih je 13 bilo pozitivno, odnosno samo 5,9 posto.

Na području Osijeka tri su novopozitivne osoobe, Našica dvije, te Belog Manastira, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Draža, Đakova, Erduta, Marijanaca i Valpova po jedna.

Na bolničkom liječenju nalazi se 111 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 79 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 32 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su dvije COVID pozitivne osobe u dobi od 78 do 87 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 756 osoba, a policijski službenici provjerili su 23 osobe u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Samostalno su obavili 83 nadzora objekata te još 14 s djelatnicima Državnog inspektorata, a pri tomu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 56 nadzora provođenja epidemioloških mjera (21 u prodavaonicama i trgovinama, po 7 u ugostiteljskim objektima i na benzinskim postajama, po 6 u trgovačkim centrima i pekarnicama, a ostalo u drugim objektima). U četiri nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su dali nalog za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content