Koronavirus u VPŽ: 16 novih slučajeva, preminuo muškarac

Od 76 nalaza, kod 16 osoba je detektiran virus SAS-CoV-2 s područja Virovitičko-podravske županije u posljednjem 24-satnom razdoblju, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

Od njih 16, desetero je muškog, a šestero ženskog spola. Osoba srednje životne dobi je devetero, šestero je starijih, a jedna je mlađa osoba. Novozaraženi dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (6), Suhopolje (4), Sopje (3), Orahovica (2), Slatina (1).

Nažalost, jedna muška osoba, 1946. godište, koja je premještena u KBC Osijek i bila je na respiratoru, preminula je uslijed infekcije COVIDOM-19. S područja naše županije trenutno je 42 COVID-19 pacijenata. Njih 41 je u Općoj bolnici Virovitica, a jedna osoba je u KBC-u Osijek.

Od početka epidemije koronavirusa, s područja Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV-2 se zarazilo 3.313 ljudi. Nažalost, 90 osoba je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content