Od 249 testiranih 41 novopozitivna osoba s područja Osječko-baranjske županije

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je 249 uzoraka od kojih je 41 bio pozitivan.

Sa šireg područja grada Osijeka danas je 11 pozitivnih nalaza, po tri iz Donjeg Miholjaca i Našica, dva iz Belog Manastira te po jedan iz Belišća i Đakova. Općine Antunovac, Čepin, Erdut, Đurđenovac, Gorjani, Punitovci i Kneževi Vinogradi bilježe po dvije novopozitivne osobe dok općine Darda, Čeminac, Magadenovac, Trnava, Bizovac i Draž imaju po jednu.

Hospotalizirano je 106 osoba oboljelih od COVID-19, i to 75 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (17 na respiratoru), a 31 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Preminule su tri osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 60 do 90 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 835 osoba.

Policijski službenici provjerili su samoinicijativno 24 osobe u samoizolaciji i dvije prema dojavi i nisu utvrdili kršenje propisane mjere. Obavili su i 88 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu također nije utvrđeno nijedno kršenje mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 56 nadzora provođenja epidemioloških mjera te su utvrdili dva kršenja za koja su izdane upozorbe.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content